Gayet açıklayıcı bir şekilde emek vererek paylaştığınız bu kaynak için tebrik ederim öncelikle.

3 - Başka bir deyişle Google, sitenizi yavaş bir şekilde derecelendirebilir ancak sıralamalarınız aynı kalır.

Bu maddeye maalesef katılmıyorum. Samimi olarak söyleyebilirim ki, hız iyileştiğinde sıralamada mutlaka yükselme oluyor.
Tabii ki sadece hız etken değildir ancak google ilk olarak hıza bakar.

Nedenine gelince, biliyorsunuz ki google reklamlar vasıtası ile gelir elde etmekte. Bu kazanç 2017 yılında 95 milyar dolar:)

Artık Google, içerik açısından zengin siteleri arama sonuçlarında üst sıralara yerleştirmeye odaklanmıyor, çünkü reklam gelirlerini önemsiyor. Google’ın amacı, en iyi deneyimi sunmaktır. En iyi kullanıcı deneyimini sunarak Google ’a geri dönmemizi sağlar. Bu da, reklamlardan para kazanmalarına olanak tanır. Kendi algoritmaları bu şekilde işler kısacası.

Hızlı açılmayan sitede kullanıcı kaybı yaşandığı takdirde kendileri de reklamda kayıp yaşarlar. Şimdi diyeceksiniz ki örnek olarak haber sitelerinde yararlı içerik yok, spam var, açılış hızları berbat vs. Evet kesinlikle haklısınız. Burada Google 'ın esas aldığı kriter ise ''kullanıcının siteyi faydalı olarak görmesi'' yani yüksek ziyaretçi sayısına sahip sitelere aldırmıyor google. Çünkü reklam geliri oldukça iyi durumda. Bu yüzden kendimizi bu sitelerle kıyaslarsak hata yapmış oluruz.

4 - Ancak bu hız metriği yeni bir kriterdir ve bu yüzden Google bu sistemi açıkça test ettiğini göstermektedir.

Aslında ''hız metriği'' yeni olmakla birlikte dikkat ederseniz hala tam netice vermiş değil ve yeni bir algoritma peşinde olduğunu göstermekte. Dikkat ettiğim kadarı ile bazı yüksek hitli sitelerde bile hit kaybı yaşanıyor mobil kullanım açısından. Artık tamamen mobil indexe ağırlık verdiğini tescil etmiş olmakla birlikte sıralamaları da bu şekilde ayarlıyorlar, ama kalıcı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü Chrome tarayıcı verilerini baz alarak yapmaları ayrı bir pazarlama taktiği gibi geliyor bana. Bir şekilde diğer tarayıcıları da baz alarak ekleme yapacaklardır diye düşünüyorum.

Hızlıca bir yorum bırakayım istedim, umarım kusura bakmazsınız. Daha sonra tekrar ilavelerde bulunmaya çalışacağım.

İyi forumlar.