-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
Reklam Danışmanı
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba,
Wp Güvenlik Açıkları ile ilgili makalenin bu yazıyı okuyan arkadaşlar için faydalı olacağını düşünüyorum.
Virüs bulaşan dosyalarını tespit edebilen, web sayfalarına özel online güvenlik tarayıcılar var, oralardan taratabilirsen hangi dosyalarına bulaşma olduğunu görür, temizlerken vakit kaybetmezsin.
Domainde yetkili tüm ftp hesaplarının şifrelerini mutlaka değiştir ve ayrıca Filezilla, CuteFTP gibi programlar içinde sitelerin kullanıcı ad ve şifrelerini kaydetme. Kaydetmek zorundaysan programın kurulu olduğu dizini değiştir.
Geçmiş olsun, iyi forumlar.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Tahterevallinin diğer ucuna oturup sayemde yükselen kişilere, sıkıldığımda kalkabileceğimi söyleyin
Golqesiz
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Web Master
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
wp de de en büyük sorun aciklarin bitmemesi..
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
Reklam Danışmanı
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Genel anlamda Wordpress yazılımı da standart güvenlik ayarları yapıldığında açık oluşturup, barındıran bir yazılım değildir. Asıl sorunlar, yüklenen tema dosyaları ve yüklenen eklentilerin kurulumundan sonra çıkmakta ve açık oluşturmaktadır.
İyi forumlar.
Tahterevallinin diğer ucuna oturup sayemde yükselen kişilere, sıkıldığımda kalkabileceğimi söyleyin
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
E** B**
-
-
-
Ticaret
180, (%100)
+ İlk önce FTP Şifreni falan degiştir.
+ Sonra tema dosyalarının yazma iznini degiştir.
Ben böyle çözmüştüm.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
Pcb Üretim - Web Tasarım
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
benzer bir kodda benim bir wp siteme ve onunla bağlantılı olan 5 siteme bulaştı. 2 günde ancak hepsini düzeltebildim.
bir tek wp çok zorladı beni. tema dosyalarında tek tek buldum düzelttim. ben düzelttikçe o yeniden çıktı meydana :)) şifreleri falan değiştirip zar zor bitirdim.
Batuhan
Kendine webmaster
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Sunucudaki bir site üzerinden giriliyor olabilir, buna dikkat et. Turhost gibi profesyonel firmalarla çalış.