KadirHameş adlı üyeden alıntı

benim site google news'e kayıtlı oldugu halde günlük hiti 5 k oldugu halde çıkmıyor ki :) yandex yahoo bing kardeşlerde tüm anahtar kelimelerle 2. sırada hatta bulundugum ilin adını yazdıgında 5. sırada ama googlede yokum aslında google benim için birsey ifade etmiyor benim hitimi baska bir yer saglıyor onun için takmayın googleyi kafanıza :)

Hocam konu dışı ama eğer siteniz google de ilk sıraya çıksaydı şuan ki hitinizin çok daha fazlasını alabilecektiniz.

Türkiye’de ise Google %95,74 ile en fazla arama motoru kullanım sırasında 1. Oluyor. Türkiyede 2 sıradaki %3,74 oran ile Yandex arama motoru oluyor.

Hocam sizin sorunuza gelecek olursam, eğer siteniz yeni açıldıysa hemen google da çıkmaması normal bir durumdur. Yanlız aradan uzun bir süre geçtiyse ya domaininiz banlıdır ya da siteniz google botlarını engelliyordur. Search console ya kaydolup "google gibi getir" yapın herhangi bir hata almadan dizine ekleme yapabildiyseniz aradan 15 dakika geçtikten sonra google da site:www.siteismi.com olarak arama yapın. Sitenizi görebiliyorsanız sorun yok demektir.

Sitenizi göremiyorsanız robot.txt dosyanızı inceleyin. Burada arama motorları englliyse engeli kaldırın. Birde burada sitemap dosyanızın doğru yerde gösterildiğinden emin olun. Burada sorun yoksa sitenizin meta kodlarını inceleyin sayfanız için noindex tarzında ifade görüyorsanız silin. Burada da sorun yoksa wordpress veya blogger gibi hazır sistem kullanıyorsanız google engeli olup olmadığına bakın.

Bunların hiçbirinde sorun yoksa birkaç hafta bekleyin. Google sitenizin neden indexlenmediğini search console ya üye olduğunuz mail adresine mail atacaktır. İyi çalışmalar dilerim.