Arkadaşlar uzun süredir gördüğüm fakat dile getirmediğim bi konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Hepimiz bir şekilde bir kaç iş yapıyoruz burada gerekse yazılım, gerekse webmasterlık, gerekse grafik herkesin eli bir kaç iş tutuyor. Forumda çoğu kişinin konusunu baltalamak istemediğimden yorumda yapamıyorum ama içime dert oldu artık.
10 liraya logo mu olur ya? 30 liraya sitemi kurulur? 0.20 kuruşa takipçi mi satılır?
Hangisi yani ben grafik, yazılım ve e-ticaret ile ilgileniyorum demin baktığımda birisi 20 liraya logo yazmış birisi 40 liraya sitenizi yaparım yazmış. Piyasada artık kimse iş yapamaz oldu. İşide geçin yaptığımız işin hakkını piyasasını yerler altına sürüyoruz. Düşünüyorum 20 liralık logodan kime ne hayır gelir nasıl gelir nasıl bir çalışma ortaya çıkar? Bu bir kaç sene öncede böyleydi. Bir web için özel tasarımın fiyatı istenmişti hiç unutmam wmaraci.com'da yaşandı yine bu olay yaklaşık 2 sene kadar önce. Sıfırdan html css js şablon isteniyordu. Çok sıkışık olduğum için o ara 500 TL fiyat verdim çünkü 1 hafta vericem belki. Kullanıcı adı da ögrenci42 falan bilmem kaç tam hatırlamıyorum geldi ve aynen konuya şu yorumu yaptı: "50 tlye yaparm hocm"
Gerçekten arkadaşlar iş çığrından çıkmaya başladı diye düşünüyorum. En azından yaptığımız işin hakkını verelim. Herkes istediği fiyata yapar. Dilerse ücretsizde sunar bu beni ilgilendirecek bi konu değil fakat gün geçtikçe webmasterlara grafikerlere ve diğer bilgisayar üzerinde ki kategorilere insanların işi daha fazla düşüyor. Biz ise yaptığımız işi yerlere sererek 10-20 TL sigara parasına iş yaparak kendimizi küçültmeye devam ediyoruz. Millet dolar yükseliyor diyo öyle diyo böyle diyo biz yaptığımız iş 200 ise 300 diyeceğimzi yerde 20 diyoruz 10 diyoruz bazı arkadaşlar gidişatın farkında olmayabilir ama durumumuz içler acısı.
Saygılar
Not: Forumda hiç bir satış faaliyetim bulunmuyor sadece gördükçe canımı sıkıyor bu konu burada sizinle paylaşmak istedim.