Soyleyecegm sey sadece ulkemizi degil genel devlet olusumunun temelidir ki bu yazdiklarim yabanci bir politikacinin soyleyisi.
Devletler dunya uzerindeki en buyuk mafyalardir.
Nasil bir mafya insanlari yonetiyorsa devlette ayni sekilde yonetir.
Bizim ulkemiz ve benzer seviyede ki ulkeleri ele alirsak dis guc mis guc es gecerseniz devletin yaptigi sudur.
Ey halk su anda ne kadar kazaniyorsun 1600 2000 tl arasi buyuk cogunluk
Tamam
Simdi ayin 1inden 30una kadar aldigin paranla karnini doyur .
Eglenceye gitme esinle cocuklarinda kulturel faaliyetler yapma.
Ustune basina ayda yilda 1 giysini al onun haricinde asiriya kacma.
Okulda ogrendiklerin sana yeter asla beni sorgulama.
Eger benm yaptiklarimi obaylamazsan sokaga cikar eylem hakkini kullanir bana bas kaldirirsan elinde ki ekmegi alirim ac kalirsin.
Bu genel devlet tutumu ile ulke insanlari sabah is aksam ev arasinda mekik dokur bunun disinda elinde 1 bardak cay ile tv karsisinda ona ne verilirse onu alir.
Bu sekilde ve buna benzer minimum yasam seviyeleriyle birlikte insanlarin algi yapisi tamamen kapanir ve aman ben hicbirseye karismam banane allah cezalarini versin ben ekmegime bakarim benzeri dusunceler olusur.
Bu hepinizin ailesinde var ben dahil.
Herkes ekmeginin pesinde.
Simdi cagil kesimin azalmasi okumasi kulturlu olmasi bircok konu hakkinda dusuncesi olmasi devletin politikasini zedeleyeceginden devlet okullarinda minimum seviyede egitim alirsnz anne ve babalar zaten devlrte karsi boynu bukuk oldgndan sizde ayni yolda ilerlersiniz.
Hal boyle ve buna benzer oldugundan bufun 30 35 yas alti kesimde eskisi kadar olmasa da cahillik hat safhada cunku kucumsemiyorm asla ancak sadece ekmek arasi peynir le beslenip hicbir egitimi olmayan kisiler yetismis oluyor.

Bazi arkadaslar abaza mabaza var ortalikta diyor ya
Bunuda soyle aciklayabilirim.
Sizde buna dahilsnz
Ornegin adam koylu kendi yaginda kavrulan mazlum bir insan.
Bunun evladi kulturel anadolu yapisi geregi bastirilmis oluyor.
Kiz ise aman dozgun otur duzgun gitin gotun basin gorunmesn birisi gelince sen odaya git gozgoze gelme terbiyeli ol.
Ergenlik zamani kiz afedersnz adet gorur ne oldgunu bilmez annesine soyler tokat yer.
Babasina karsi asla bir fikri olama xunku o akli kisa .
Karisma elinin hamuruyla erkek isine...
Erkek herzaman yoneten kadina soz soyletmeyen taraf olmus kadin herzaman yonetilmeyi hak bilmis e zaten soz hakki da olsa bi laf etse fikrini soylese ya olduruyorlar yada hastanelik ediyorlar.
Erkek
Erkek herzaman cocuklugundan itibaren ev reisi olarak yetistirilmis ancak yanlis sekilde.
Karisi hep onun dedigini yapacak soz hakki olmayacak erkek sokakta kariya kiza laf atacak isterse tecavuz edecek ancak o erkek yapar gece sabahlara kadar gezecek yiyecrk icecek o erkek.
Kadinin asla boyle haklari olamaz kadin evde oturacak calismayacak ne o oyle heriflerin arasinda calismakmi olur.
O cocuk bakacak 2 3 4 tane sadece bogazlari doysa yeterli nasil olsa egitim vermeye gerek yok.
Gitsin calissin.
Erkek bilmemne yapsa erkek kadin yapsa bitch olur☺
Bu tarz egitimsizlikten sebep gelen nesil iyice barzo yetisiyor.
Bugun tvlerde gordgnz ayrilmak istedi olduruldu dayak yedi haberleri hep vardi sadece bazi duyarli unsanlarn yonlendirmesiyle tvlerde boy gosterir oldu.
Eee sen erkeksin kadinin soz soylemeye hakki yoktu simdi o kim oluyorda benden ayriliyor eger gerekirse ben ayrilirim ister asar ister keserim.
Bu sekilde yetisen hayvanuslar eslerine siddet uyguluyorlar .
Coook daha farkli yonlerde fikirler sunulabilir ancak ilk basta egitim egitim egitim
Fakat bugun idealist bir ogretmen olmamakla beraber kpssyi kaxanip atanabilrn kisiler ogretmen oldum egitim vericem diye degil karnim doyacak devlete kapak aticam vs gibi sebepten seviniyorlar
E ogretmen boyle ise nesil nasil yetissin.
Vs vs vs