Merhabalar,
Hepimizin bildiği üzere Paypal ülkemizde hizmetini sonlandırmış durumda. Bu durum ben ve diğer arkadaşların yurtdışına hizmet sağlamasını ve gelir elde etmesini engelliyor. Paypal'ın açık olması demek bir çok kişinin gelirlerini 3-5 kat artırması anlamına geliyor.
Yine bilindiği gibi, geçenlerde yanlışlıkla blogspot.com domaini bir geceliğine bile olsa ülkemizden engellenmişti, erişim imkanı yoktu. Sebebinin ise tamamen bir yanlışlık olduğu açıklandı. Yanlış hatırlamıyorsam Blogger altyapısını kullanan sitelere 12 saat civarında erişim sağlanamamıştı.
Az önce ise gördüğüm karşısında şok oldum. BunnyCDN firmasının CDN domaini de engellenmiş. BunnyCDN uluslarası çalışan bir servis olsa bile, orta derecede bir tanınmışlığı var. b-cdn.net uzantılı domainleri engellenmiş durumda.
Uygun fiyat verdikleri ve destek hizmetleri kaliteli olduğu için ben ve bazı müşterilerim kullanmaktayız. Bir CDN domaini gerçekten ne için engellenebilir anlam veremiyorum.
Twitter'dan yazdıklarına göre niçin engellendiklerini firma yetkilileri de bilmiyor!