Adam akıllı iki site açtım, birincisi sektöre ilk girdiğim zaman hiçbir şey bilmediğim zamanlardı. Yemek kategorisinde girmem en büyük hatamdı, özgün içerik vs. üretmen pek mümkün olmadığı için google'da 3 ay boyunca sıralama alamadığım için projeyi durdurmuştum.

İkinci proje teknoloji haber sitesiydi, bu projeye gelene kadar arada çok proje geldi gitti fakat hiç birisine tam manasıyla başladım denemez ya 1 hafta ya da 1 ay içinde sonlandırmıştım.

Fakat benim ufkumu açan, bu iş olacak dedirten proje teknoloji haber sitesiydi. Projeye başlamadan önce kendimi zorlayıp 100e yakın nasıl yapılır tarzı makale yazdım. Makaleler beni 1 aydan fazla uzun süre götürdü, bu makalenin yanı sıra sitede güncel haberler paylaşıyordum. Dış seo ya dair yaptığım tek şey sosyal medya paylaşımlarıydı. Sitenin 1. ayında google'da ilk sıraya yerleşmiş makalelerim mevcuttu, bir yandan sosyal medya da takipçi kazanıyordum, tabi bu havadan gelmiyordu takibe takip metoduyla çoğaltıyordum.

Zaman içerisinde sayfanın etkileşimleri, takipçinin ilgisi vs. beni çok memnun etmişti. Örneğin gönüllü yazar ilanı paylaştığımda 4klık sayfadan 50-100 kişi dm atıp gönüllü yazar olmak istemişti. Bu kişilerin içinden 5-6 kişiyi seçip makalelerini yayınlamıştım :) Sayfadaki telefon ile ilgili bir paylaşım Xiaomi'nin Türkiye yetkililerinin de dikkatini çekmişti, 4klık bir sayfada bunların nasıl olduğunu bende anlamıyordum.

Herşey güzel giderken çıkan bir aksilik nedeniyle projeyi durdurdum. Sitede ve sayfada paylaşım yapmayı bıraktığımda aldığım hit 1 ise, geçen hafta domain süresinin bitimindeki toplam hit 3tü. Google da güzel bir yerdeydi bu kadar az çabaya göre. Şuan devam etseydim, yeterli emeği verebilseydim 1. senesinde belkide bambaşka yerlerde olabilirdi.

Fakat o projeden çıkarttığım en önemli ders, istikrar ve çalışmaktı. Proje öncesi yapılan tüm hazırlıkların, proje devam ederken yapılan faaliyetlerden çok daha önemli olduğunu bir kez daha kavramıştım.

Şuan çok daha ciddi bir proje için kolları sıvadım, yaklaşık 2 aydır üzerinde çalışıyorum. İnşallah hayırlısı olur...