Tanıtım yazısı kime lazım ve ne kadar etkili konusunu da değerlendirmek gerekiyor. Eğer hedefiniz adsenseden ayda 300-500 TL para kazanmaksa ve siteniz içerik sitesi ise hiç tanıtım yazısı almanıza gerek yok.
Eğer siteniz e ticaret sitesi, doktor kliniği veya oto kiralama sitesi gibi içeriği arama motorlarından hit almaya fazla müsait olmayan bir site ise hem otoriter sitelerden tanıtım yazısı, banner almanız hatta adwords reklamları almanız gerekir. Buna da ciddi bütçe ayırmanız gerekir.

Hangi siteden tanıtım yazısı alınır ?

Tanıtım yazısı alacağınız siteyi inceleyiniz, web arşivinden geçmişine bakınız. İçeriği kaliteli ise, uzun zamandır yayında ise ve fazla tanıtım yazısı satılmamış ise tercih edilebilir. Alexa ve DA-PA değerleri manipule edilebilmekle birlikte yine de bir kriterdir. Hit de bir kriterdir.

Tanıtım yazısı alacağınız sitenin, içerik itibariyle sitenizle alakalı olması (veya yerel haber sitesi de olabilir) ve tanıtım yazınızın da "falanca site çok iyidir" şeklinde reklam yazısı değil, kaliteli bir bilgi yazısı olup sitenize atıf yapacak şekilde link verilmesi gerekmektedir.

10 küçük site yerine 1 orta siteden tanıtım almak iyidir.
10 orta site yerine 1 yüksek değerli siteden tanıtım almak iyidir.

Tanıtım yazısı ne kadar etkili ?

Tanıtım yazısının minik bir etkisi olur. Sitenizden fazla gelir elde etmeyecekseniz verdiğiniz paraya değmez. Hatta zayıf sitelerden bolca tanıtım alırsanız sitenizi spama düşürürsünüz. Yüksek ciro ve sitenizi yüksek bilinirliğe ulaştırmayı hedefliyorsanız tanıtım yazısı ve reklama ciddi paralar harcamanız lazım.