-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Makine mühendisliği öğrencisi
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Merhaba arkadaşlar ben kişisel blog açmayı düşünüyorum. Ama blog ismi için kendi ad soyadımı mı kullansam yoksa başka bir isim mi bulsam kararsız kaldım.
İsim soyad kullanmanın bir dezavantajı olabilir mi?
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** U**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
akılda kalıcı olmaz ad soyad
1 kişi bu mesajı beğendi.
Finans Haber Portalı : https://www.zompir.com/
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Makine mühendisliği öğrencisi
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
İkna oldum başka isimle açıcam.Teşeekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
68 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** U**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
ilerde blogu satma durumun olmiyacaksa , ben duzenli icerik ekler ekmeğime bakarim diyorsan isimsoyisim al. boylece belgesiz bir sekilde com.tr uzantisina da sahip olabilirsin.
akilda kalicilik konusuna gelince eger adin muharrem el cabbar vel prezarvatif gibi uzun, sacma ve salakca bir isim degil ise adin da akilda kalici olur korkma.
duzenli ozgun ve faydali iceriklerle adini kolayca markalastirabilirsin.
Ahmet
▪ illâ edep, illâ edep!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Proje Yönetimi
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
29, (%100)
Kişisel blogların, özellikle gündelik tarzında kişinin kendisini ifade eden blogların isimsoyisim.com veya com.tr olarak açılmasından yanayım.
5 kişi bu mesajı beğendi.
wpdenizi
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
serbest
-
-
Ad Soyad
S** Ö**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Adı üstünde kişisel blog. Yani senin pencerenden şeylerin olduğu, senin portfolyönün olduğu bir site. O halde bu işin en doğru yolu adıyla da seni yansıtmasıdır.
Zaten kişisel bir blogun satışını düşünmek bile cehaletttir.
Kesinlikle kendi adınızla olmalı. Yada buna kişisel blog demeye gerek yok.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci - Yazılım Mühendisliği
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
adsoyad.com şeklinde kullanmanızın dezavantajı paylaşacağınız şeylerin sizi temsil etmesidir. Aslında buna bir dezavantaj diyemeyiz. Doğru içeriklerle kendinizi markalaştırabilirsinizde.
Eğer bir blog ismi alırsanız(bknz. yirmilerim, kelimelerbenim gibi) doğru içeriklerle o ismi markalaştırırsınız. Eğer adsoyad şeklinde alırsanız kişisel markalaşmaya gidersiniz. Bu tamamen sizin seçiminize kalmış bir şeydir.
Ben adsoyad.com şeklinde kullanmayı tercih ediyorum. Ancak isminiz çok karışık ve uzunsa bunu güzel bir şekilde düzenleyerek alan adı almanızı tavsiye ederim.
* adsoyad.com şeklinde aldığınızda yazdığınız her yazı ve paylaştığınız her fikir sizi temsil edeceğinden dolayı bazen yazamadığınız yazılar olacak. Şahsen bazen ben bu durumu yaşıyorum. Çünkü bloguma arkadaşlarım, ailem ve tanıdıklarım bakıyorlar. Bu bir yönden iyiyken bir yönden de değil. Sonuç olarak seçiminiz her türlü sizin kullanım tarzınıza kalıyor.
* Arkadaşlar satma durumundan bahsetmiş ancak gerek normal bir ad (bknz. yirmilerim, kelimelerbenim gibi) gerekte adsoyad şeklinde olsun bu bir kişisel blog olduğundan ve sizin kişisel fikirlerinizi ve yazılarınızı temsil ettiğinden dolayı satılmasının zaten mantıksız olduğu kanısındayım.
* adsoyad.com şeklinde oluşturduğunuzda + olarak portföyünüzü oluşturabilir ve kişisel blogunuz üzerinden daha kolay müşteri bulabilirsiniz.
LovAd
Freelance Yazılımcı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
wikiegitim adlı üyeden alıntı
ilerde blogu satma durumun olmiyacaksa , ben duzenli icerik ekler ekmeğime bakarim diyorsan isimsoyisim al. boylece belgesiz bir sekilde com.tr uzantisina da sahip olabilirsin.
akilda kalicilik konusuna gelince eger adin muharrem el cabbar vel prezarvatif gibi uzun, sacma ve salakca bir isim degil ise adin da akilda kalici olur korkma.
duzenli ozgun ve faydali iceriklerle adini kolayca markalastirabilirsin.
Muharrem el cabbar vel prezervatif :laugh: puhahahahhh ulan :laugh:
3 kişi bu mesajı beğendi.
StilPut İnternet Hizmetleri