Merhabalar; lafı çok fazla uzatmadan başıma gelen bir olayı anlatmak istiyorum. Cumartesi günü saat 16:30 civarı instagram hesabıma x adında bir hanımefendi tarafından mesaj geldi ve mesajın içeriği " Merhaba, ben x arkadaşımın önerisiyle size yazıyorum. Ben Kıbrıs'ta okuyorum ve Türkiye'de yaşayan y kişi benim adıma hesaplar açıp fotoğraflarımı kullanıp açtığı instagram biyografisine z evi çalışanı gibi gösterip a saati ücreti bu kadar, s günleri ücretsiz tarzında beni karalayacak içerikler yazıp fotoğraflarımın açıklamasına orijinal hesabımı ve t açıklamalarında bulunuyor. Sizden ricam o kişinin bana adresini bulabilir misiniz?"
Mesajı gördüğümde x hanımefendiye yazdığım mesaj ise " Merhaba, siz adına yapılan bu hareketlerin ekran görüntülerini alıp saklamanızı rica edeceğim ve benden hesabı mı çalmamı istiyorsunuz yoksa kişinin Ip adresini mi?"
X hanımefendi " Bana attığı mesajların,açtığı profillerin, paylaştığı fotoğrafların ekran görüntüsünü aldım. Hesabı çalabiliyorsanız lütfen çalın bu durum benim için çok önemli çalamıyor'sanız lütfen kişinin konumunu bana bulur musunuz?"
derken derken x hanımefendi adına açılan fake hesapları kapattım, EGM'nin sitesinden Online ihbar kısımından İhbar Formu hazırlayıp gönderdim ve illegal yollar ile kişinin konumunu,hesabının bilgilerini,telefon numarasına kadar aldım yalnız hesaba ne benim tarafımdan nede x hanımefendi tarafından girildi.(x hanımefendinin haberi de yok hesabın bilgilerinin bende olduğundan birde kişinin bilgilerini kimse ile paylaşmadım) ardından x kişi "Türkiye'ye geleceğini suç duyurusunda bulunmak istediğini söyledi" Bende kazasız belasız gelirsin tarzında mesajlarda bulundum ve x kişi "bu olayın tanığını sen olarak gösterebilir miyim?" diye sordu. Bende " bana mesajının ana konusunun illegal yol olduğunu söyledim y kişiye açacağın suç duyurusunda gelişmeler lehine olacakken aleyhine olabileceğini söyledim vsvs benden başka kimseyi gösteremeyeceğini söyledi."
Sorum şu tanık olarak gösterilmem durumu etkileyecektir bundan eminim ama bugüne kadar hiç adliye ile işim olmadığından ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Tanık olarak göstermesine müsaade etmeli miyim?