Mrtcn Ben birkaç ufak tefek sorununu yakaladım geliştiricilere bildirdim düzeltilecek diye not düştüler.

Örneğin W3 Total cache üzerinde statik dosyalar için '' expires '' ve '' cache-control: public, max-age'' header'ları aynı anda açık olduğunda tekrar eden yani duplicated cache-control header sorununa neden oluyor. Eğer expires açık ise ''Cache-control'' başlığını sadece public olarak seçmenizi öneririm. Veya browser cache işini kendiniz direk nginx ile halledebilirsiniz.

Diğer bulduğum hatalar ise multisite ile alakalıydı ama dediğim gibi ufak tefek hatalar. Rewrite kuralları için sorun olan kısım, genellikle page cache için Disk:enhanced açık iken karşılaşılıyormuş. Disk: basic kullanıyorum şu anlık çünkü Disk:enhanced açık olduğunda HTTP/2 push özelliğini eklenti üzerinden açamıyorum. Bu eklenti sorunu değil zaten dökumanlarına not düşmüşler enhanced açıksa HTTP/2 push çalışmıyor şeklinde. Zaten basic ile enhanced arasında öyle büyük bir performans farklı göremedim ben. Aynı şekilde rewrite ile alakalı da sorun çıkmadı.

Nginx için aşağıdaki yönergeyi hazırladım bu şekilde kullanıyorum. Hiçbir sorun çıkmadan otomatik çalışıyor:
# W3 Total Cache Plugin
include /var/www/html/nginx.conf;
location = /nginx.conf {
deny all;
}

Eklenti html dizinine nginx.conf adında kendi dosyasını oluşturup sizin ayarlarınıza göre düzenliyor zaten.