ferdem23
Öncelikle Google Analytics kodlarının sayfalarda doğu şekilde entegre edilip edilmediğini kontrol ediniz...
Google Search üzerinde "Kapsam" sekmesinde "Hariç Bırakılan Linkler" bölümünde sayfalarınızın ne kadarının Google tarafından indexlenmediğini göreceksiniz. "Hariç Bırakılan Linkler" bölümüne tıkladığınızda altta "Ayrıntılar" bölümünde hariç bırakılan link listesi hakkında bilgiler göreceksiniz. Burada, "Hariç Bırakılma" sebeplerini göreceksiniz. Bunlara tıkladığınızda karşınıza "Hariç Bırakılan Linkler" karşınıza gelecektir.
Hariç Bırakılan URL listesinde gördüğünüz linklere tıklayınız ve yeniden tanımlamaya çalışınız. Bunun için Google Search yeni sürümü epey kullanım kolaylığı sağlıyor. Link üzerine bir kez tıkladıktan sonra sağda açılan sekmede URL'yi İNCELE ile test edip Google üzerinde kayıtlı olup olmadığını görürsünüz. Kayıtlı olmayan linklerin bu sorun ile neden karşılaştığını altta görebilirsiniz. Genellikle Mobil uyumluluğu hakkında uyumsuzluk bildirileri çıkacaktır. Görseller mobil için düzenlenemedi gibi sorunlarda öne çıkabilir. Sayfa sorunlarını kontrol ettirip sayfanın olup olmadığına bakın ve sorunu giderildikten sonra yeniden DİZİNE EKLENMESİNİ İSTE ile tanımlanmasını için istekte bulunun. Google Search bu sayfaları yeniden incelemeye alacaktır ve arka planda mobil uyumlulukları gibi bir takım testlerin ardından uyumlu ise tanımlayacaktır.

Ayrıca Hatalı linkler için mutlaka yapmanız gereken uygulama;
"Google Gibi Getir" e tıklayın ve domain altında hatalı linkleri göreceksiniz. Google bu sayfaların artık barındırılmadığını tespit etmiş ve hatalı linkler grubunda listelemiştir. Bu linkler için "URL Hataları" bölümünde bulunan hem "Masaüstü" hem "Mobil" görünürlülük açısından hepsini "Düzeltildi olarak işaretle" yaparak kaldırmanız gerekmektedir.

Bu düzeltme aramalarda insanların karşısına "olmayan sayfaları sunmayı" engeller. Bu da sitenizin "Bulunabilirliliğini" etkiler...

Biraz uğraştırıcı bir yol ama en iyisi için bunların yapılması gerekiyor.
Kolaylıklar dilerim....