Mehmetalan365 adlı üyeden alıntı

4000₺ ₺ lik ne yapıyorsun


En ucuzundan bir şahıs şirketi kurmanın maliyeti herkesin dilinde düz hesap 1000 olsa da bu böyle değildir. En aşağı 1500 liranız gider sadece şirket kurmaya. Bunun ETBİS kaydı var, onun için de ticaret odası kaydı vesaire gerekiyor, bunlar için de 700-800 çık. Ürünler için üçlü fatura yaptır 1000 adet, 400 lira da bu. Faturaları yazdıracak yazıcı 300 400 TL en ucuzu. Ürünleri göndereceğin paket, kutu vb. her neyse ilk etapta 1000 lira da bunlara çık (ki 1000 lira yetmez). Web sitesini sıfırdan kendin tasarlayacaksan bile en kötü 50$'lık bir tema gerekir ki 300 lira bu, host+domain ücreti 200 de hadi. Saymadığım ve unuttuğum okadar çok ıvır zıvır var ki. Bu işe bir giriş anlarsın zaten. Kaldı ki bunların içinde reklam giderleri, ürün maliyetleri, kurumsal kimlik masrafları falan hiç yok. Bunlar için sağa sola koştururken ettiğin masrafa da (yol, yemek, araştırma) 1000 TL daha ekle.

Ha dersen ki ben sadece şirket kurar aracı firma olurum, ürünle kargoyla faturayla uğraşmam, o ayrı. O da e-ticarete giriyor mu zaten ayrı bir olay da neyse. Topla bakalım yukardaki maliyeti ne tuttu.

Edit: Bunları uydurmuyorum, tecrübe hepsi..

Edit: Tabi sigorta priminiz, vergiler, aylık sabit giderler, ürünleri kendiniz fotoğraflayacaksanız prof kamera.... en kötü Lightbox stüdyo.. Sayarak bitiremezsin :)