Şimdi öncelikle "var expires = new Date();" bununla bir "Date" nesnesi oluşturup "expires" adında bir değişkene atıyorsun. Bu Date nesnesi bir çok metot içeriyor bunlardan bir kaçıda senin kodundaki getTime() ve setTime() metodu. Eğer sen "expires.getTime()" dersen sana şu an bulunduğun zamanın milisaniyesini verir. Mesela şu an bulunduğun zaman atıyorum "21/08/2018 18:45" sana bunu milisaniye formatında verir. İkinci satırına gelelim "expires.setTime" kısımı burada bir zaman belirliyorsun. setTime metodu senden yine milisaniye formatında tarih istiyor. Şimdi sen diyorsun ki ben 5 dakika eklemek istiyorum, yapacağnı şey basit 5 dakikayı milisaniye formatına çevireceksin. 1 saniye 1000 milisaniye olduğuna göre, 5 dakika 300000 milisaniye demektir.
"expires.setTime(300000)" bu şekilde kullanılabilir ancak yinede bir hata var çünkü bu şu an bulunduğun tarihe 5 dakika eklemiyor baştan bir 5 dakika yaratıyor yani çoktan süresi bitmiş bir işlem olur bunun için ilk önce bulunduğun zamanı milisaniye olarak ekliyorsun sonra 300000 ile topluyorsun ve sonuç olarak "expires.setTime(expires.getTime() + 300000); demeniz gerekiyor.