enerjiveguc adlı üyeden alıntı

Ticari Marka kapsamlarında kaydedilen şahsi isimlerin, ticari bir amaç için kullanımları yasaktır, telif ödemek gerekir.
Eski konulardan birinde "Hülya Avşar" örneğini vermiştim. Kişi adını TİCARİ MARKA olarak koruma altına aldığı zaman, Halka mal olmuş bir isim olarak her yerde kullanabilirsiniz ama "TİCARİ AMAÇLI" değil. Telif haklarını ödemekle bitiremezsiniz... Ömrünüz yetmez... :)

Decimas adlı üyeden alıntı

Ucu açık bir konu çünkü kişi artık marka sayılıyor bir bakıma, zaten onun olan bir şeyi tekrar ona satamazsın. Sadece almamış veya önemsememiştir ama milyon dolarda yatırsan dava açıp tek kuruş ödemeden senden alabilir.

Edit: eğer futbolcu doğmadan alırsan belki şansın olabilir :D

İbrahimŞEN adlı üyeden alıntı

Yenisiniz bu piyasada galiba kaç arkadaşımız bu yolda davalık oldu. Domain alıp kullanabilirsiniz fakat gidip teklif sunarsanız kesinlikle hakkınızda dava işlemi uygulayacaklar.

aybo95 adlı üyeden alıntı

@LinkPicture Futbolcu domaini alsan ona güzel bir site kursan adamın özgeçmişinden popolasan reklam felan koymasan oynadığı kulubun amblemleri ile donatsan önceki oynadığı kulupler vs. oyuncuya özgü bir şey yapsan ve daha sonradan oyuncuya pm atsan böyle bir şey yaptım beni destekler tarzında belki destekler seni ve o şekilde kazanç sağlayabilirsin aylık 100-200 vs.

Sadece domain alıp dursa ama projelendirilmese
Domain i elimden alabilirler mi yani

Onun adına site açıp bişeyler paylaşan ,onun üstünden para kazansam telif yerim orası aşikar da sadece domain alınıp dursa