lostyazilim
tr.link

Bu index'de problem yaşar mıyım

9 Mesajlar 855 Okunma
lstbozum
tr.link

editorum editorum Oyunu Bul Kullanıcı
  • Üyelik 06.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Zonguldak
  • Ad Soyad G** A**
  • Mesajlar 534
  • Beğeniler 70 / 127
  • Ticaret 1, (%100)

Resimde de olduğu gibi taglerin yani etiketlerin bu şekilde index üretmesi sizce iyi mi yoksa siteye zararı olur mu? Ayrıca google gibi getir kullanmadığım halde index alma hızı çok hızlı. Siteyi açalı 1 gün oldu ve 1 gün içerisinde 2 sayfa index aldı.
NOT: Tasarım vb. birçok şey satın alınıyor, site tanıtımında tanıtacağım. İyi forumlar.
SİTE

wmaraci
reklam

Escalous Escalous Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.08.2018
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek (.*?)
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** Ş**
  • Mesajlar 1392
  • Beğeniler 421 / 799
  • Ticaret 4, (%100)
Zararmı siz karar verin, kullanıcı mesela benim filmi tagina girdi. Aramada venom filmini aratti, sizin sitenize girdi ve beklediği venon filmi hakkında bilgiler. Ama etiket sayfası çıktı, belki bu etiketi başka sayfalarda kullandınız ve 6 makale var etikette, hadi diyelim tek makale için venom etiketi kullanıldı, kullanıcı ona emin ol tıklamaz, geri gider. Hadi diyelim tikladi, ne olmuş oldu ?

Bu sayfada 0.10 saniye geçirmiş olmuştu. Belki orjinal makaleye tıkladı, belki direkt çıkış yaptı. Google gözünde değersiz sayfa olarak kayıtlara geçti.

Direkt siten.com/venom-filmi olarak indeks almaya çalış. Direkt bu indekslenseydi kullanıcı direkt aradığına ulaşacak ve değersiz sayfan olmayacak. Önemli olan indeks sayısı değildir. Bir gün içerisinde sitede 1 milyon sayfa olusturabilirim. 1 ay gibi bir sürede de bunu googlede indeksletirim. Ama 1 milyon değersiz indekstense 100 değerli sayfa paha bicilemezdir. Özellikle blog sitesi söz konusuysa İndex sayfası+makale harici hiç bir sayfayı indeksletmem.

• Üyelik 06.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Zonguldak
  • Ad Soyad G** A**
  • Mesajlar 534
  • Beğeniler 70 / 127
  • Ticaret 1, (%100)
Escalous Taglerin indexlenmesini nasıl engelleyebilirim?

• Üyelik 09.08.2018
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek (.*?)
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** Ş**
  • Mesajlar 1392
  • Beğeniler 421 / 799
  • Ticaret 4, (%100)
Tag şablon sayfasına no İndex no follow etiketi girerek engelleyebilirsiniz

Robots.txt dosyaniza user-agent:* altına
Disallow: /tag
Eklemesi yapın.

Ayrıca yoast SEO eklentisini öneririm. Bu eklenti ayarlariyla da archive,etiket vb. Sayfaları isteğe bağlı indekslemesini kapatabilirsiniz.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 06.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Zonguldak
  • Ad Soyad G** A**
  • Mesajlar 534
  • Beğeniler 70 / 127
  • Ticaret 1, (%100)
Escalous yoast seo kullanmaktaydım fakat all in seo 'ya geçme gereksinimi duydum bazı sebeplerden.

• Üyelik 06.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Zonguldak
  • Ad Soyad G** A**
  • Mesajlar 534
  • Beğeniler 70 / 127
  • Ticaret 1, (%100)
Ayrıca Etiket Arşivi için noindex kullan diyorum all in seo' da değil mi? Escalous

• Üyelik 09.08.2018
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek (.*?)
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** Ş**
  • Mesajlar 1392
  • Beğeniler 421 / 799
  • Ticaret 4, (%100)

editörüm adlı üyeden alıntı

Ayrıca Etiket Arşivi için noindex kullan diyorum all in seo' da değil mi? Escalous

Evet hocam. Eklenti farketmez yaptığı işlev sonuç olarak aynı. Yoastda, all in seoda sonuç olarak şablon sayfasına no index tagını giriyor. Ek olarak Disallow: /tag eklemesinide robots.txt sayfanıza yapmanızı öneriyorum.

• Üyelik 09.08.2018
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek (.*?)
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** Ş**
  • Mesajlar 1392
  • Beğeniler 421 / 799
  • Ticaret 4, (%100)
User-agent: *
Disallow: /wp-admin/
Allow: /wp-admin/admin-ajax.php

User-agent: tag
Disallow: /tag/

Sitemap: https://gariptavsiye.com/sitemap.xml.gz

Hocam robots.txt dosyanıza girdim ve böyle düzenlemişsiniz robots.txt dosyanızı.

Kodlar yanlış. Heleki alttaki tamamen yanlış olmuş hocam :) altta demişsiniz ki, "tag" botuna /tag/ sayfasını gösterme. tag diye bir bot yok ki :)

wp-adminede disallow vermenize gerek yok hocam. Sitenizde wp-admin sayfasına bir çıkış yok, zaten eklenmemesi ve admin klasörünün yolunun değiştirilmesini tavsiye ederim. admin-ajax.php kısmını neden allow verdiniz onuda anlamadım hocam :)

Size robots.txt dosyanızı aşağıda ki şekilde düzenlemenizi tavsiye ederim, sizin için daha faydalı olacaktır.

User-Agent: *
Allow: /wp-content/uploads/
Disallow: /tag

Sitemap: https://gariptavsiye.com/sitemap.xml.gz

Yukarıdaki kodun tanılamasını yaparsak, User-Agent:* <- Tüm botlara,
allow: /wp-content/uploads/ <- klasörüne erişimi izin ver. (resim dosyalarınız vb. dosyalar için öneririm)
Disallow: /tag <- /tag sayfalarının erişimine ve indekslenmesine izin verme.

• Üyelik 06.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Zonguldak
  • Ad Soyad G** A**
  • Mesajlar 534
  • Beğeniler 70 / 127
  • Ticaret 1, (%100)
Escalous İlk olarak hocam sitemap ve admin ajax'a allow veren ben değilim sitenin ya da seo eklentisinin kendiliğinden yapmış olduğu bir şeydir. Çünkü site açılalı 1 gün oldu ve robot.txt dosyasına hiç ellemedim. Ayrıca ilginiz için teşekkür ediyorum. Dediklerinizi uyguluyorum
Ek olarak dosyayı güncelledim hocam
Escalous

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al