lostyazilim

CloudFlare Alan Adı Kaydı Hizmetini Başlattı

14 Mesajlar 2.307 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

WpOmerFaruk WpOmerFaruk blogkurdu.net Kullanıcı
  • Üyelik 31.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Wordpress Geliştiricisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** Y**
  • Mesajlar 1177
  • Beğeniler 181 / 603
  • Ticaret 53, (%100)
Bir süredir erken erişim döneminde olan Cloudflare Registrar servisi bugün yayına alındı. Artık Cloudflare üzerinden alan adlarınızı transfer edebiliyorsunuz. Benim neredeyse her projemde kullandığım özellikle de DNS yönetimi konusunda çok güzel bir kolaylığı olan Cloudflare'in bu servisi de çok hoşuma gitti açıkçası. Fiyatları da piyasanın altında görünüyor.

Godaddy, Namecheap gibi sağlayıcıların normal kayıt fiyatlarından daha az ücretleri. Ülkemizde de öne çıkan alan adı sağlayıcılarının çoğundan daha ucuz. Üstelik dolar hesabıyla olmasına rağmen.

Cloudflare alan adı transferi servisinde Cloudflare hesabına eklenmiş alan adları listeleniyor. Onları hemen transfer edebiliyorsunuz. Şu an direkt kayıt açılmadı anladığım kadarıyla ancak transfer işlemi açık durumda.

Detaylar: https://www.cloudflare.com/products/registrar/

Hesabınıza girdikten sonra üst menüde yer alan "Domain Registration" butonuna tıklamanız yeterli oluyor. Fiyat listesi de şu şekilde:

Desteklenen TLD'ler
kaanst sworks

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

ASametYildirim ASametYildirim Saygı, Sevgi, Anlayış. Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Bilgisayar mühendisi öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3826
  • Beğeniler 2399 / 1874
  • Ticaret 97, (%100)
Merhaba hocam. Bildiğimiz üzere CloudFlare'nin DNS hızı 0.02 saniye civarında. Bu hızın hâlâ tam olarak neyden kaynaklandığını bilmiyorum. Domaini CloudFlare ye transfer edip kendi hostumuzda kullansak bu DNS hızından yararlanabilir miyiz?

Hocam birde Türkiye de bazı domain firmaları MX ve A kaydı gibi gelişmiş DNS kaydı ayarlarından ekstra para istemekde, bu durum CloudFlare de var mı?

Son olaral Whois gizlemek için ekstra ücret ödüyor muyuz bilginiz var mı?

Escalous Escalous Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.08.2018
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek (.*?)
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** Ş**
  • Mesajlar 1392
  • Beğeniler 421 / 799
  • Ticaret 4, (%100)

ASametYildirim adlı üyeden alıntı

Merhaba hocam. Bildiğimiz üzere CloudFlare'nin DNS hızı 0.02 saniye civarında. Bu hızın hâlâ tam olarak neyden kaynaklandığını bilmiyorum. Domaini CloudFlare ye transfer edip kendi hostumuzda kullansak bu DNS hızından yararlanabilir miyiz?

Hocam birde Türkiye de bazı domain firmaları MX ve A kaydı gibi gelişmiş DNS kaydı ayarlarından ekstra para istemekde, bu durum CloudFlare de var mı?

DNS Kaydı zaten Cloudflarede ücretsiz bir şekilde mevcut hocam.

CloudFlare domain sektöründe çok tercih edilir diye düşünüyorum.

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec & Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)
Ben taşıma işlemini başlattım, bütün servislerde 5 dolarlık indirim yaptılar birde bakalım nasıl olacak

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 31.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** Y**
  • Mesajlar 1177
  • Beğeniler 181 / 603
  • Ticaret 53, (%100)

DNS yönetimi halihazırda zaten yapılabiliyor Cloudflare üzerinde :) MX, A kaydı, Cname vs. onlar zaten Cloudflare üzerinde önceden de vardı yani :) DNS hızından ben şu an bile yararlanıyorum. Yapılan değişiklikler anında yansıyor. Kastettiğiniz buysa.

Whois ile ilgili net bilgim yok ancak Whois yönetimi olacağı yazıyor. Ücretsiz olur mu bilemiyorum.

ASametYildirim ASametYildirim Saygı, Sevgi, Anlayış. Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Bilgisayar mühendisi öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3826
  • Beğeniler 2399 / 1874
  • Ticaret 97, (%100)

Escalous adlı üyeden alıntı

DNS Kaydı zaten Cloudflarede ücretsiz bir şekilde mevcut hocam.

CloudFlare domain sektöründe çok tercih edilir diye düşünüyorum.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Ben CloudFlarenin CDN servisini pek kullanma taraftarı değilim.

CDN hizmetinde DNS yönetimi bedava olduğunu biliyorum. Fakat CDN hizmetini kullanmadan alanadı transferiyle DNS ayarlarını ücretsiz olarak yönetilip yönetilmediğini merak ettim.

Diğer sorularımda da yardımcı olursanız minnettar kalırım. İyi çalışmalar dilerim. :)

Escalous Escalous Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.08.2018
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek (.*?)
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** Ş**
  • Mesajlar 1392
  • Beğeniler 421 / 799
  • Ticaret 4, (%100)

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Ben CloudFlarenin CDN servisini pek kullanma taraftarı değilim.

CDN hizmetinde DNS yönetimi bedava olduğunu biliyorum. Fakat CDN hizmetini kullanmadan alanadı transferiyle DNS ayarlarını ücretsiz olarak yönetilip yönetilmediğini merak ettim.

Diğer sorularımda da yardımcı olursanız minnettar kalırım. İyi çalışmalar dilerim. :)

CDN Hizmetini kullanıp kullanmamak tercih meselesi hocam. Bende TR Siteler için kullanmama taraftarıyım. DNS Ayarlarını NS Adresleriniz CloudFlare üstünde olduğu sürece DNS Hizmetini kullanabilirsiniz.

• Üyelik 31.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** Y**
  • Mesajlar 1177
  • Beğeniler 181 / 603
  • Ticaret 53, (%100)
ASametYildirim Detaylar şurada: https://www.cloudflare.com/products/registrar/ :)
ASametYildirim

kişi bu mesajı beğendi.

siyahh siyahh SEO Danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SEO DANIŞMANI / E.E Mühendisi
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 2199
  • Beğeniler 771 / 487
  • Ticaret 18, (%100)
Kullanmaya başlayalım. Teşekkür ederim haber için

sworks sworks WordPress Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
Domain transferi için yer ayırtma falan vardı aralığın sonunda sıra gelecekti. Hala Aralık gösteriyor bende. WPÖmerFaruk Size sıra gelmiş sanırım :)

ASametYildirim Sitenizi Cloudflare ns adreslerine yönlendirip, CF panelinden ise Pause yaparsanız eğer sadece DNS hizmetinden faydalanmış olursunuz. Tavsiye ederim.

Whois için ekstra ücret yok diye biliyorum.

Cloudflare internet aleminin görüp görebileceği en mükemmel servis :)
ASametYildirim

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al