Merhaba arkadaşlar. Bu yazımda sizlere Discovery Science de izlediğim Morgan Freeman ile Evrenin Sırları adlı programdan bir bölümü anlatacağım. Bu bölümün konusu Evrenin Manyetik Alanı ve İnsan Beyninin bu manyetik alanla ilişkisi.



Dünyamız bir manyetik alana sahip. Bu manyetik alan bir kutupdan diğer kutba doğru uzanan yarım daireler şeklinde. Peki bu manyetik alanla insan beyninin ne tür bir ilişkisi var?

İnsanların beyninde de manyetik bir alan var. Bu manyetik alan tabii ki dünyanın ki kadar büyük ve etkili değil. Fakat insanların bu manyetik alanı ile dünyanın manyetik alanı arasında bir ilişkisi var. Bir insan size baktığında onun beyninin manyetik alanı sizin beyninizin manyetik alanıyla çakıştığından siz birinin size baktığını anlayabiliyorsunuz. Morgan bunu denedi. Bir kadın gözlerini kapattı ve bir sandalyeye oturdu. Elinde de bir telsiz vardı. Morgan uzaktan bu kadına bakmaya başladı. Bazen bakıyor bazende bakmıyordu. Her 1 dakika da kadın elindeki telsizle kendisine bakıldığını veya bakılmadığını söylüyordu. Peki sonuç ne mi çıktı? Kadın toplamda 20 kere telsize konuştu ve 14′ünü doğru bildi 6′sı ise yanlıştı. Buraya kadar manyetik alan çakışması hakkında kanıtlar sunuldu. Peki ya 6. hissin kaynağı nedir? Sizce insan beyninin manyetik alanı olabilir mi? Bilim insanları bu deney sonucunda 6. hissin kaynağının dünyanın ve insan beyninin manyetik alanının bir etkisi daha doğrusu sonucu olduğuna inanıyorlar.

Düşüncelerin bir beyinden diğer bir beyne iletilebileceğini biliyor musunuz? Evet, bir düşünce bir beyinden diğer bir beyne iletilebilir. Bilim insanları bu teoriyi de araştırıyor.

Algılarımız nereye kadar uzanabilir? Sınırsız mıdır?

Az sonra okuyacağınız yazı gerçekten sizi şaşırtacak ve heyecanlandıracak.

11 Eylülden önce uçak pilotlarının düşünce yoğunluğu grafiklerinde anormal bir artış gerçekleşti. Bunu nereden mi biliyoruz? Çünkü bu bilgi, bir takım deneyler sonucunda öğrenildi. Sizce pilotlar bu olayı hissetti mi? O halde algılarımız bir nevi sınırsız mıdır?

Pekala hayvanların nasıl yön bulduğunu biliyor musunuz? Hayvanlar dünyanın manyetik alanı sayesinde yönlerini bulurlar.

Sizin hayatta olduğunuzu kim biliyor? Sizi gören biri değil mi? Peki ya onun hayatta olduğunu kim biliyor? Onu gören bir diğer kişi. Bu döngü bu şekilde uzar gider. Peki sonu neresidir?

Beynimizin gizli derinliklerini araştıran uzmanlar global bilinçlilik olasılıklarını keşve çıkıyor.



Tüm bu sorular bir gün cevaplanacak. Çünkü hepsinin cevabı yine bizim beynimizin içinde.



Yazan: Ben. :))