Şimdi sen diyorsunki ben apaçık kopya içerikle iş yaptığım sitelere sahibim. Sen gidip içerik kopyalarken bu bencillik olmuyor ama, özgün içerik üreten bir adam bu durumda bir cümle kurunca bencil mi oluyor? Yani kusura bakma da Özgün içerik üreten web sitelerinin değerinin bilinmiyor olması bu içeriklerin kopyalanmasından kaynaklanıyor, Google botları ne yazıkki çok gelişmiş botlar değiller, hangi içeriğin kopya hangi içeriğin gerçek olduğunu anlayacak seviye de değiller, bunun elimde üzücü bir kanıtı var, 6 ay önce binbir saat emek verip yazdığım 5-6 makale bot içeren bir site tarafından çekilerek yayınlanmış, ve şimdi bu içeriklerin 6 sı da google da bir numara, ama tahmin et bakim hangi site de? tabi ki kopyalayan site de, işin en sinir bozucu tarafı ise resimlerde benim sitemin adresi yazmasına, ve bu kopya sitenin 6 aydır pasif olmasına rağmen, ayrıca spam diye Google'ye defalarca bildirmeme rağmen bu içerikler sıralama kaybetmeden okunmaya devam ediyorlar, başka bir site de, bu Google'ın suçudur, ama bunun böyle olması Kopya içerik çeken siteleri haklı yapmaz, google suçluysa sende suçlusun, kusura bakma asıl seninki bencillik, ben özgün üretiyor emek veriyorsam, bu durumda her türlü söz söyleme hakkına sahibim, Google'ın attığı bir adımın bu konuda işime yarayacağını düşünürsem (ki bu durumda düşünmüyorum) bunu söylemekten niye geri durayım? işin özet tarafı özgün içerik değer görmüyorsa bu kopyalanması yüzündendir, bizde zamanına yapardık kendimizi temize çekmiyoruz, ama önemli olan bunun bir hata olduğunu görecek hakkani görüşe varabilmek ve bu yanlıştan dönebilmektir.
Güzel kardeşim, özgün içerikli sitelerin değerinin bilinmemesi "bu içeriklerin kopyalanmasından" kaynaklanıyor diyorsun.Sen buna gerçekten inanıyormusun. Robotların sağladığı ve devamlı değişen bir sıralama algoritmasının adil olduğunu düşünüyorsun öyle mi ? Ne yazık ki botlar çok gelişmiş değiller diye kendi ağzınla söylüyorsun.
Öncelikle şunu belirteyim; mesajımda ne yazdım iyi okumamışsın, hem özgün sitelere sahibim, yani bildiğin el ile günlerce makale yazdığım sitelerim var, hemde kopya içerikli sitelerim var. Yani her iki durumu da iyi bilirim. Ve bahsettiğim özgün ve kopya içerikli sitelerin hepsi iyi konumda. Ben sana şunu diyorum; emeğinin karşılığını almıyorsun özgün sitede, aldığını zannediyorsun sadece. Türkçe içerikli sitemde var yabancı içerikli sitelerim de var.
Kategorisinde ilk sıralarda ki siteler, herhangi bir siteden bahsediyorum, özgün bile olsa zannediyormusun o sırayı hakediyor ? Eğer burada emek konuşacaksak , ben sana öyle siteler gösteririm ki bu işlerin emekle yürümediğini anlarsın. Ben zaten ne diyorum hakettiği değeri görmüyor özgün site sahipleri diyorum.
Burada en son kızacağınız kişiler kopya içerikli site sahipleri, ona gelene kadar önce asıl buna sebebiyet veren ve tekel olan global bir firmayı eleştirmeniz gerekiyorken, marka seviciliği kimseye fayda sağlamaz.Bak bir sürü özgün site sahibi onay alamadı hala. Biz burda site ayırt ederek konuşmuyoruz.
Birde not düşeyim, bahsettiğin şekilde emekle yazılmış makaleleri kopyalayıp yayınlayan bir siteye sahip değilim, tıpkı senin gibi elimle yazdığım ve ciddi zaman ayırdığım sitelerde mevcut.
Söylediğin gibi bu kopya içerik çalışanları masum göstermez ama, işin ahlaki boyutuna girersek, kullandığın bilgisayardaki işletim sisteminden , web sitesi tasarladığın yazılımların ve diğer yazılımların lisanslarından, kullandığın resimlerden girersek kimse ağzını açamaz. Eğer kalem gibiysek, dosdoğru isek ben burada tıpkı yazılım örneğini verdiğim gibi bir sürü şey sayarım.
Yani herkesin önce kendine bir bakması lazım.Marka seviciliği ile bir yere varamazsınız.Bizim milletin huyudur, esas sorumluyu eleştirmez de iyice detaya iner.
Evet evet, TBM'ler artacak, Biricik Google'ınız sadece sizin emeğinizi sömürmesinler diye çalışıyor.Hayal aleminde geziyorsunuz arkadaşım, sizin geçmişiniz vardır saygı duyarım, bende yıllardır sektörün içindeyim detay vermenin anlamı yok ama spam içerik kopya içerik bunlar boş muhabbetler.
Google özgün siteleri şuanda mağdur etmişmidir, etmiştir, seni mağdur etmemiş olabilir ama demekki burada bir mağduriyet var. Kaç özgün çalışan adsense banlandı biliyormusun ?
Reklamları gösterip gösterip özgün sitelere dahi ban atan bir firma var karşında, siz hala google emekçileri düşünüyor zannediyorsunuz, aldığı önlemler tamamen kendileri, teknik sistemlerinin devamlılığı, stabil olması için alınıyor. Ben gerçekten şaşırıyorum böyle yorumlara.
Her türlü sözü söyleme hakkına tabiki sahipsin, burası zaten bilgi paylaşımı amaçlı.Ama esas sorunları görmek yerine, dıdının dıdısına takılırsan hiçbir ilerleme kaydedilmez.
Bunlar benim fikirlerim, bu konu kopya içerikli siteleri nasıl onaylatırız diye açılmadı, "siteleri" nasıl onaylatabiliriz, süreci hızlandırabiliriz beyin fırtınası yapmak amacıyla açıldı.
Eğer bir fikriniz yok ise, kopya içerik mağdurları adı altında ayrı bir konu açalım oradan devam edelim, nede olsa konuşarak spamı bitirebiliriz. Yabancı webmaster forumlarına bakmanızı tavsiye ederim, hangi konular konuşuluyor bir göz atın, yada söylediğim gibi ayrı bir konu açarız herkes mağduriyetini belirtir, biricik Google bu sorunlara da bir çözüm üretir.
Sen yanlıştan dönmüşsün, tebrik ederim, ama konumuz işin ahlaki boyutu değil, ahlaki boyutunu olursak yukarı da belirttiğim gibi kimse masum değil.