-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Ameliyathane Hemşiresi
-
-
Ad Soyad
I** Ç**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
İyi günler çoklu hesap kullanan bir sistemde cron yapısını kafamda oturtamadım
Siparişler adlı bir tablom var
Siparişler kullanıcı idsi ve paket idsiyle kayıt ediliyor.
Sorun burda ben cron dosyamı nasıl düzenlemeliyim ki sipariş olarak girilen işler burada sorunsuz otomatik yapılsın.
Sistem hazır bir sistem değil kendim yazıyorum fikir istiyorum şimdiden teşekkür ederim
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Naptın
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
8, (%88)
mantık şu şekilde kardeşim sen bir sipariscron.php veya neyse işte ondan oluşturucaksın buraya yazacagın kodlar şöyle
siparisler tablonda siparis_durum diye bir sutun olusturuyorsun kullanıcı bu siparişi verirken artık sana kalmış kredi kartı ıle siparis veriyorsa (buypayer,,iyzico gibi) siparisi kaydederken siparis_durum=1 diyeceksın ve kaydedıceksın sonra cron olarak calıstıracagın sipariscron.phpye 1 dakıka aralıklarla crondan post ettiriceksın oda siparis_durum=1 olan urunlerın ıslemlerını yapıcak olay bu
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
web programcılık
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%0)
hocam son sorunuza göre cevap veriyorum
$cron_son guncelleme; //bu şuanki cronunn enson ne zaman çalıştığı değeri tutusun veri tabanın cron isleri diye tutabilirsin //unix zaman olarak
$cron_calısma aralıgı = 60*60; //1 saat //bu cronun hangi aralıklarlar calışacağını tutsun saniye olarak
if(cron_son_guncelleme > time() - $cron_calısma_aralıgı){ //eger cron işinin üzerinden bir saat geçmişse
//bu aralıktaki işlemler mantığını kurduğunuz işlemler zaten
// mesala tüm üyeleri çek > , siparişleri kontrol et > ,beğenileri gönder vs vs
işlemlerin eksiksiz olarak tamamlandığından emin olduktan sonra veri tabanına tekrar son çalışma alanını şimdiki zaman la güncellersiniz
}
bunları cron dosyası olarak kayıt edip dakikada 1 kez çalışacak şekide belirtirseniz cronun çalışma zamanını değişkenler üzerinden kontrol edebilirsiniz dolayısıyla değişkenleride kendi panelinizden değiştirebilirsiniz
anladığım kadar anlatmaya çalıştım anlamadığınız yer olursa veya ben yanlış anlamışsam tekrar belirtin