erden89 adlı üyeden alıntı

Eğer haber siteniz yoksa amp kullanmak pek mantıklı değil. Amp mobil reklam gelirlerinizi düşürür. Tecrübeyle sabittir.


Merhaba,

Konuyu okuyunca ne kadar bilgi kirliliği olduğunu gördüm, üzüldüm. Kimisi demiş içerik legal site ise amp kullanırsan geliriniz düşer demiş, kimisi haber sitesi değil ise gerek yok vs.

İlk olarak "legal site ise amp kullanırsan gelir düşer" tezini bir çürütelim. Google Adsense veya farklı bir reklam platformu kullanıyorsanız eğer reklam birimleriniz AMP yapısında olmalıdır. AMP standart bir html yapısına sahip olsa da katı kuralları olan bir frameworktür. Bu yüzden AMP standartlarına uygun reklam kodları kullanmanız gerekiyor, Google Adsense kullanıcısı iseniz bunun için google adsense panelinde amp'ye özgün reklam birimleri mevcut onları kullandığınız takdirde reklam gelirleriniz gözle görülür yükselecektir -ki site trafiğiniz de mobil kullanıcı sayısına göre değişim gösterecektir.

AMP ADS Özelliği için kaynak;

https://www.ampproject.org/learn/who-uses-amp/amp-ads/


İkinci olarak "site haber sitesi değil ise gerek yok amp'ye" tezi, Ne alaka? AMP istediğiniz her ama her sitede kullanabilirsiniz, illegal siteler de dahil.

Konu sahibinin sorununa gelecek olursam, düzenli bir trafik akışı olan bir sitede köklü bir değişiklik yaptığınızda hitleriniz de ciddi bir düşüş olması normaldir. 2 aylık bir siteden bahsediyorsunuz, köklü bir site değil.Uzun yıllar aktif olan, otoriter bir siteye sahip olsaydınız hit düşüşünü hissetmeyebilirdiniz bile ancak otoriter olmayan, güçlü bir geçmişe sahip olmayan bir site hemen kendini toparlayamayacaktır.

AMP geçişinin de sorunsuz yapılması önemli bir nokta. Hatalı veya eksik yönlendirme yapılıp, yapılmadığı kontrol edilmedir. AMP yazım kurallarını, kod yapısını öğrenmeniz gerekiyor ki Google Analytics gibi kodların nereye nasıl, ne kurallar çerçevesinde yerleştireceğinizi bilebilesiniz.

Ayrıca yakın bir zamanda AMP'nin yanına PWA'da eklendi. Muhtemelen ileri ki süreçlerde AMP yerini PWA bırakabilir, ya da ikisi de farklı bir yapıya evrilebilir. Güncel teknolojileri kullanmadan önce onları tam olarak anlamanız, araştırmanız ve test etmeniz gerekiyor.