MustafaZahit adlı üyeden alıntı

Vergiye tabi olmak için aylık düzenli kazanç gerekmiyor mu veya bir alt sınır? yeri geliyor hiç kazanmıyorum. Düzenli olarak 1000TL civarı veya 800TL civarı kazansam zaten böyle birşey yaparım ama kazanmadığım için gerek görmedim. Vergi mükellefi oluyor muyum? Birde şunu sormak istiyorum şuanda atıyorum maliye denetimine takılmış olsam herhangi bir işlem başlatılmadan siteyi komple kapatsam ne sorun olur ?


webisyo adlı üyeden alıntı

Arkadaşlar ben web sitemden tanıtım yazısı, backlink, banner falan satarak aylık 300-500 arası kazanıyorum. Sizce vergi mi vermeliyim ben de ? Yıllık kazancı belli bir tutarı geçenler vergi sorumlusu olmuyor muydu ? Bilen birisi bana da yanıt verirse sevinirim.
yıllık belli gelir dediğiniz şey sadece kira gelirlerinde var, istisna sınırı aşılmazsa kira yıllık kira gelir beyannamesi verilmez. Sizlerin sorduğu tamamen vergiye tabi işlemler, yakalanmadığınız sürece bilemem, ama yakalanırsanız asla kar mı ediyor zarar mı ediyor bakılmaz, otomatik maliye kaydınız oluşturulur. Hatta 5 yıl geri dönük bile oluşturulabilir vs vs vs