-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Turizm
-
-
Ad Soyad
F** S**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Hiç bir kurum canlı desteğe bu konu hakkında bir bilgilendirme bırakmaz. Devlet canlı destek üzerinden değil, gerçekler üzerinden işlem yapar. Canlı destekten sizin vergi levhanızı istemez. İster bir şahıs şirketi kurun, isterseniz bir tanıdığınız fatura kessin.
Ama ticari olarak kazanç sağlıyorsanız 1 TL ile 1000 TL arasında bir fark yoktur.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
51 / E
-
Meslek
blogger
-
-
Ad Soyad
S** S**
-
-
-
Ticaret
61, (%100)
MustafaZahit adlı üyeden alıntı
Vergiye tabi olmak için aylık düzenli kazanç gerekmiyor mu veya bir alt sınır? yeri geliyor hiç kazanmıyorum. Düzenli olarak 1000TL civarı veya 800TL civarı kazansam zaten böyle birşey yaparım ama kazanmadığım için gerek görmedim. Vergi mükellefi oluyor muyum? Birde şunu sormak istiyorum şuanda atıyorum maliye denetimine takılmış olsam herhangi bir işlem başlatılmadan siteyi komple kapatsam ne sorun olur ?
webisyo adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar ben web sitemden tanıtım yazısı, backlink, banner falan satarak aylık 300-500 arası kazanıyorum. Sizce vergi mi vermeliyim ben de ? Yıllık kazancı belli bir tutarı geçenler vergi sorumlusu olmuyor muydu ? Bilen birisi bana da yanıt verirse sevinirim.
yıllık belli gelir dediğiniz şey sadece kira gelirlerinde var, istisna sınırı aşılmazsa kira yıllık kira gelir beyannamesi verilmez. Sizlerin sorduğu tamamen vergiye tabi işlemler, yakalanmadığınız sürece bilemem, ama yakalanırsanız asla kar mı ediyor zarar mı ediyor bakılmaz, otomatik maliye kaydınız oluşturulur. Hatta 5 yıl geri dönük bile oluşturulabilir vs vs vs
Anil
I'm Here!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Advertising
-
-
Ad Soyad
A** C**
-
-
-
Ticaret
153, (%100)
Rakiplerinizden birisi veya ters düştüğünüz birisi sizi korkutuyor olabilir.
.
webisyo
Merhaba, ben Ali :)
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Bilgisayar
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
selcuksofta adlı üyeden alıntı
yıllık belli gelir dediğiniz şey sadece kira gelirlerinde var, istisna sınırı aşılmazsa kira yıllık kira gelir beyannamesi verilmez. Sizlerin sorduğu tamamen vergiye tabi işlemler, yakalanmadığınız sürece bilemem, ama yakalanırsanız asla kar mı ediyor zarar mı ediyor bakılmaz, otomatik maliye kaydınız oluşturulur. Hatta 5 yıl geri dönük bile oluşturulabilir vs vs vs
Hocam yani ben sitemden yıllık 3-4k para kazanıyorum. Vergi dairesine gidip bu kadar siteden para kazanıyorum vergiye bağlayın mı demem lazım anlamadım ?
Adameksik.com | Halı Saha Oyuncu Bulma Sitesi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Geliştirici
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Bu tür sorunları bir muhasebeciye sormanız en doğrusu olacaktır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
51 / E
-
Meslek
blogger
-
-
Ad Soyad
S** S**
-
-
-
Ticaret
61, (%100)
Hocam yani ben sitemden yıllık 3-4k para kazanıyorum. Vergi dairesine gidip bu kadar siteden para kazanıyorum vergiye bağlayın mı demem lazım anlamadım ?
geçmişi bildirmeyin bence o pahalı bir işlem, geri dönük beyanneme vs sıkıntı. bu sizin vereceğiniz bir karar. ama ben risk sevmem vergi ödeyeyim kafam rahat etsin diyorsanız;
vergi dairesine gidip beni bağlayın demeyeceksiniz, mali müşavir tutacaksınız o sizin adınıza işletme defteri tutulan şahıs firması açacak, yani adınız soyadınız ile bir işyeri kuracak, adres olarak evinizin bir odasını gösterebilirsiniz, tapu sizin adınıza ise stopaj olmaz, tapu başkasının adına ise rayiç bedel üzerinden ayrıca kira stopaj verigisi ödemeniz gerekir.
Yalnız bu durum böyle forum üzerinden olmaz, bence bir mali mişavir tanıdığınıza danışın. Çünkü kimsenin kendi defterini kendi tutma hakkı yok mali müşavirlik zorunluluk ve bunun da bir ücreti var.
yani kazamacağınız yıllık 3-4 k para vergi ve muhasebeciye gider.
-
-
Yaş/Cinsiyet
51 / E
-
Meslek
blogger
-
-
Ad Soyad
S** S**
-
-
-
Ticaret
61, (%100)
diğeri uzundu kısasını yazayım :)
şahsen ben yılda 3-4k para kazansam bugün 3-4 yarın 5-6 öbür gün 8-9 olur diyerek riske girmez ve maliye kaydı oluştururdum.
webisyo
Merhaba, ben Ali :)
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Bilgisayar
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
selcuksofta anladım hocam teşekkür ederim.
Adameksik.com | Halı Saha Oyuncu Bulma Sitesi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Senior Email Marketing Special
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
1 TL dahi satış yapıyorsanız faturasını kesmeniz lazım.
Size canlı destekten yazan kişi sizi trollemiş
Örneğin benim 2 tane yabancı sitem var google adsense kazanç sağlıyorum ve reklam bannerları satıyorum sitemde daha önceden herhangi bir vergi vermiyordum
6 ay önce hesaplarımda inceleme başlatıldı bu paralar nereden geliyor diye soruldu neyse ufak bir ceza ile yırttık
Şuanda şahıs şirketi kurdum kafam rahat vergimi veriyorum faturamı kesiyorum