MustafaZahit adlı üyeden alıntı

Hocam teşekkürler peki, bir arkadaşımın fiziki bir dükkanı var vergi levhası filan herşeyi var internettende satış yapabiliyor bana sorulduğunda onun vergi levhası numarasını versem ne olur? Bunu vermiş olmam yeterlimi?

bir muhasebeciye danışmadın kendini yakacaksın :) o arkadaşının muhasebecisine danış bence.
zaten basit usul mükellef olmanın şartları var seni kabul etmeyebilirler. Bu da kabul edilmezse bir yerde yazıyordu 160000 e kadar yıllık kazanırsan vergi yo diye o iş öyle değil. 1 TL kazanırsan % 15 vergidir bu kadar basit.

ama yine arkadaşların dediği gibi, bağkur zorunlu, esnaf odası ya da ito zorunlu muhasebeci zorunlu bunlar aylık sabit giderler. bir yazımda bahsetmiştim kira stopajıda ödeme durumun var. başka birinin adına çözebilirsin ama şunu unutuyor yazan arkadaşlar, adsense geliri senin banka hesabına yatıyor, örnek banner satışın vs senin banka hesabına yatıyor bu durumda arkadaşının dükkanıda olmuyor maalesef (

diyorum ya ben buraya 20 sayfa yazarım ama inanın anlamazsınız, tek çareniz bir muahsebeciye danışmak.

ama işinin ehli olsun. dediğim gibi para sizin hesabınıza gelirken başka birine fatura kestiremezsiniz.

bizim ülkede durum şu ben yaptım oldu. inceleme yok yırtıyorlar yoksa hepsi yasak