ASametYildirim adlı üyeden alıntı
Bugün bir tıklama almışım gelen gelir 1 kuruş. :)Artık 1x18/100 den 00.001,15 kuruş vergimi veririm. :)
Bu vergiyi vermek içinde hemen 3.000tl vererek bir şirket açmalıyım, sonra her ay 400tl sırf bu vergiyi vermek için diğer vergileride ödemeliyim. Muhasebeciye, bankaya, dükkana da para vermeliyim.
Ee yapacak bir şey yok.Suriyeli kardeşlerimin için ben iki kat vergi veririm. Nasıl olsa burada mülteci benim. Onların maaşlarının da arttırılması gerekiyor.
Suriyeli kardeşlerim harcadıkça beni hatırlasın onların canı sağolsun. O kadar ülkelerinde yaşıyorum, o kadar benin ülkem için savaşıyorlar. :(
Yukarıda yazanları kendimi tutamadım yazmak istedim. Siyasi tartışma yapmadan yorumumu eleştirebilirsiniz. Sonuçta wmaraci.com saygı çerçevesinde tartışmaya açık bir platformdur.
Vergi verilmesin demiyorum ama vergi verilecekse herkesin vergi vermesinin hatta vergi vermeyenlere de ekstra maaş verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Tabi %15 lik vergi içinde 10.000 tl ye yakın bize masraf yaptırmalarını da kınamıyor değilim.
eleştiri olarak yazmıyorum, ama aslında yeni çıkan bir şey yok, 1970 yılından beri aslında zaten maliyeye kayıt olup vergi ödemeliydik. :)
sorun yeni çıkmış gibi oluşunda 1 tl bile gelir elde eden herkes vergi mükellefi olmalıdır NET...
Bu arada ben maliyeyi savunmuyorum vergi oranları çok yüksek bu düşürülmeli, ama gerçekten herkes ama herkes vergi ödemeli.
mesela sgk lısını asgari ücretten gösteren insanlar anında tespit edilmeli, cezaları kesilmeli. çalışan her işçi devlete kesinti yolu ile vergi ödemektedir, ama bizler ödemiyoruz bence sıkıntı :)
bu işin çözümü çok basit;
banka hesabınıza para getirtmeyin, ne bileyim bilyoner vs gibi bir hesabınıza para gönderttirin, bunu vergi kaçırın diye yazmıyorum ama durum böyle, maliyenin vakti yeter inceleme yaparsa hepimiz 1 tl için mükellef yapılacağız (ama yakalarsa)