Google AdSense onayı için gerekli olan maddeler aşağıdaki gibidir:

1) Gizlilik politikası, iletişim, hakkımda kısımları gibi yerler Google gözünde olmazsa olmazlardandır. Bunları sağlarsanız, Google işi ciddiye aldığınıza karar verir ve bunu değerlendirmesine yansıtır.

2) Kesinlikle sitenizin durumu Google AdSense için çok önemlidir. Bu yüzden SEO çalışmalarınızı günü gününe takip etmelisiniz

3) Google, yeni açılmış bir siteye reklam koymaz. Sonuçta unutmayınız, o sizin bir iş ortağınız ve iddiası olmayan websitesiyle çalışmayı reddeder. Bu yüzden günlük belli bir miktar trafiği sağlamış, ve en azından 5 aylık bir mülk olmanız gerekmektedir.

4) Google, kesinlikle sizinle iletişime geçmek isteyen müşterilerinizin bunu en kolay yoldan gerçekleştirebilmesini sağlamanıza çok önem verir. Bu yüzden mail adresinizi ve sosyal medya hesaplarınızı bir sidebarda belirtiniz.

Bunlar temel kurallar tabi, bunlardan başka bir sürü etmenler var. Hepsini sağlamanız şartıyla Google sizinle çalışmayı kabul eder. Ama günde milyonlarca AdSense başvurularına olumsuz geri dönüş yapılıyor. Bu yüzden vazgeçmemeli ve düzenli olarak çalışmalısınız.

Kolay gelsin.