-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Coder
-
-
Ad Soyad
N** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar;
Konuyu nereye açacağımı bilemediğimden buraya açıyorum.
Şu an bir hastanedeyim. Hastanenin ücretsiz ve şifresiz Wi-fi ağı var. Bağlandığın zaman oturum aç diye bildirim geliyor ve Kullanıcı adı ve Şifre istiyor. Aklıma takılan şu: Evde aynı sistemi yapmak istesek yapabilir miyiz? Ek bir cihaz vs. gerekir mi?
Not: Kullanıcı adı ve Şifre isteyen kısım Php ile yazılmış, hastaneye özel yapılmış sanırım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Bilgisayar Prgramcılıgı,webmas
-
-
Ad Soyad
A** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
iett vs bir cok kurumlarda ve kurumsal firmalarda kullanilmakta
WORDPRESS VE BLOGGER DIZIN SITESI SITENI HEMEN EKLE
** www.wordpressblogcu.com **
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Street Engineer
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
ISS ler için ek bir bağlantı kodlaması. Wifi Router tarzı birşey. Evler için kullanamazsınız yasaktır. İşletmeler, resmi kurumlar ve ortak kullanım alanları için tanımlanmış bir dağıtıcı şekli.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Coder
-
-
Ad Soyad
N** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Evet, bu tür ağları sürekli işletme tarzı yerlerde görüyoruz. Evler için yasak değildir diye düşünüyorum, eğer yasaksa çok saçma. Birazdan router markasını görebilirsem bakacağım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Street Engineer
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Evlerde wifi şifresini "başka bir hanede ikamet eden biriyle paylaşmak, kullanıma açmak yasaktır" ISS in bir abonesine etki etmiş olursunuz. Alt katta oturan komşunuza dahi veremezsiniz "prensip" olarak. Maksat onlarında sisteme "abone" olmalarını sağlamaktır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Coder
-
-
Ad Soyad
N** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Demek istediğinizi anladım. Evde sürekli Wi-fi şifresini bir şekilde ele geçiriyorlar. Sürekli değiştiriyorum. Benim yapmak istediğim şey dağıtıma açmak değil, oturum açma yerinde bir kodlama yaparak kullanıcı adı ve şifre koymak. Hastanede inceledim, Php kullanılmış. Şifremi unuttum vs. sayfalarıda var. Muhtemelen bir veritabanı ile çalışıyor. Evde bu sistemi yaparsam sürekli şifre değiştirmek zorunda kalmayacağım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Street Engineer
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bunun için ISS e mğracaat edin, size bir router giriş paneli sağlayabiliyorlar mı sormanızı öneririm.
ozza
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
69 / E
-
Meslek
Muhendis
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
"captive portal" ve "hotspot" anahtar kelimeleriniz. arastirmalarinizi bu kelimelerle yapabilirsiniz.
radius ya da ldap (microsoft ad'de olur) destekli bir ap, ac ya da firewall'unuz (squid gibi bir proxy sunucu da olur) varsa, biraz arastirarak sistemi kurabilirsiniz.
alternatif olarak artica proxy'yi inceleyebilirsiniz.