Ngin adlı üyeden alıntı

14alper41 Çok şey değişmiş anlattığınıza göre. :) Bu nedenle birkaç soru sormak istiyorum.


Burada Steam'in payından mı yoksa vergiden mi bahsediyorsunuz. ABD satışları olduğu için vergi sanırım. Vergi ise oranı söyleyebilir misiniz?


KDV sistemi geçtiğimiz yıl gelmişti. Satıcı ülke veya satış yapılan ülkeye göre bir farklılık söz konusu mu şu an? Türkiye'de ihracattan vergi alınmıyor dolayısıyla Steam'in de kesinti yapmaması gerekir. Bu durumu çözebiliyor muyuz?

#
Eğer ödeme aldıysanız bir şey daha sormak istiyorum. Örneğin Almanya'daki bir müşteriye satış yaptınız. Türkiye'nin Almanya ile vergi anlaşması olduğu için sadece bir ülkeye vergi ödemeniz gerekiyor. Fakat Türkiye'de ihracat vergiden muaf. Bu durumda Almanya için vergi kesiliyor mu yoksa Türkiye'de işlem görmüş mü sayılıyor?


Biraz ileri düzey sorular olmuş ben bildiğim kadarıyla cevaplayayım. Mülakat ile belirlenen oran abd satışlarından yapılan kesinti oluyor, yani abd vergisi evet, benim için %20 olarak belirlendi. KDV ise satış yapılan ülkeye göre değişiyor, mesela türkiye için %18 kdv var. Henüz ödeme almadım, malesef diğer konular hakkında bilgi sahibi değilim