Hobi olarak ileride ben de yapmak istiyorum bu işi. Fakat ben reklam eklemeyeceğim, kazanç amaçlı açmayacağım. Embed ile video upload sitelerinden çekeceğim film ve dizileri.Konuyu açan arkadaşın affına sığınarak ben de aklıma takılanları danışmak isterim.
- Cloudflare arkasına saklanmaktan bahsedilmiş fakat Cloudflare gerektiğinde ip adresini ve kullanıcı bilgilerini mahkeme ile paylaşmaz mı?
- Yurtdışı sunucu denilmiş fakat özellikle hem yüksek gizlilik hem de yarı yolda bırakmayacak kalitede (uptime'ı yüksek) yabancı firma önerisi var mı? Sonuçta Digitalocean gibi firmalar da bilgileri direk mahkeme ile paylaşır diye tahmin ediyorum.
- en çok merak ettiğim durum; video için proxy gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Yani site üzerinden video kaynağını tamamen gizlemek mümkün mü? Yarın bir gün videonun telif sebebiyle kaldırılmasını engellemek için soruyorum.
Bu işi yaparsam en nefret edeceğim şey linklerin(videoların) kırılması olacaktır. Bu yüzden önlemlerimi alarak başlamak isterim ki sağlam bir proje oluşsun. Sınırsız alan sağlayan bulut hesaplarım mevcut. Eğer video kaynağını gizleyebilmek mümkünse (proxy gibi) bu bulut alanlarını kullanacağım.
Offshore hosting yazınca onbinlerce yabancı firma çıkıyor ama kaç tanesi gerçekten offshore tartışılır :)