Seo çalışması yapmadan önce seo nun ne olduğunu kavramak gerekiyor maalesef.

Yeni açılan sitelerde kalıcı indexler ortalama 3 ay içerisinde netleşir aslında. Bu dalgalanma sürecinde sadece içeriklerimizin kaliteli olmasına özen göstermeliyiz. Tabii ki site açılış hızı yüksek önem arz ediyor, özellikle mobil kullanım açısından sitenin uyumu çok önemli.

Hep derim, az sabır :)

Örnek olarak e-ticaret sitesi açıyoruz mesela, sanıyoruz ki hemen aynı gün satış yapacağız. Yahu bir dükkan açtığımızı düşünelim, hemen müşteri gelir mi? Zaman alır değil mi dükkanın tanınması. Web sitesi de böyledir aslında. Zaman tanımak gerek bir süre.

Birinin sitesi ilk sayfada yer alıyordu, hatta ilk sıra desek daha doğru olur. İlk sıradayım ama neden kimse beni aramıyor diye sormuştu bana. Google seni ilk sırada gösterir ama seni aratacak diye bir kaide yok demiştim ona. Google sadece yer veriyor sıralamalarda. Ziyaretçilere sizin ne verdiğiniz önemlidir esasında. Ziyaretçi sizde istediği kaynağı bulamadı ise google amca ne yapsın :)

Dolayısı ile siz ne kadar sosyal medya paylaşımı, backlink vs yaparsanız yapın her şey ziyaretçide bitiyor. Az empati yapmalıyız kısacası.

İyi forumlar herkese.