Youtube ceosu Susan Wojcicki tarafından yapılan açıklama, Avrupa parlamentosu youtube telif yasalarında değişikliğe giderek tüm youtube kanallarını kapatmaya yol açan bir karar aldı.

Youtube içerik üreticilerinin kanallarının hepsi, evet yanlış duymadınız hepsi kapanıyor. Bunun şaka yada clickbait olduğunu düşünenler olabilir fakat hiç biri değil." Avrupa Parlamentosu tarafından hazırlanan yeni sürüm, alışkın olduğumuz internet kullanımını değiştirerek, istenmeyen önemli sonuçlara yol açabilir."

Açıklama youtube ceo su Susan Wojcicki den geldi. Avrupa telif hakkı yasasındaki 13. maddede özetle, telifle ilgili sorunlarda kanalı değil direkt olarak youtube sorunlu tutacak. Bu da bir sorun olduğu taktirde kişilerin değil de youtube un zararına yol açacak.Yani Telif sorunları direkt olarak şirketleri hedef alacak. Youtube kanallarındaki içerikleri denetleyen contend id teknolojisinin en ufak bir şeyi bile kaçırmaması gerek ki bunu yapması imkansız olacağından dolayı youtube bu riski almayacak. peki bu telif youtube Türkiye için geçerli olursa bundan nasıl etkileniriz. Bildiğiniz gibi youtube da Deli mi ne, onedio, kafalar ve orkun ışıtmak gibi kanallar kazançlarının büyük kısmını youtubedan sağlayan içerik üreticileri.Eğer bu gerçekleşirse gerçek anlamda işlerini kaybetmiş olacaklar.En çok aboneye sahip olan pewdiepie bile.. Bu sadece youtube kazançlarının değil doğal olarak sponsorluk kazançlarının da son bulması anlamına gelmekte.