Merhabalar,

Büyük çaplı bir e-ticaret girişimi aşamasındayız. Yazılım konusunda kararsız kaldık. Ücretli yazılımları da inceledim ideasoft-tsoft-ticimax gibi ücretsiz yazılımları da magento prestashop opencart gibi. Ücretsiz yazılımlar arasında en gözüme çarpan prestashop oldu. Başta kurulum ücretli yazılımlara oranla daha düşük fiyatlı oluyor. Geliştirme taleplerine ücretli yazılımda da ek ücret ödeyeceğim. Bunun en azından yıllık maliyeti yok. Bir de diğer sitelerimiz için zaten mevcut bir sunucumuz var. Yani sunucu ek bir maliyet oluşturmuyor bizim için.

Fikirlerinizi almak istiyorum siz olsanız nasıl bir altyapıyla oluştururdunuz siteyi. İş büyüdükçe, örneğin bir e-bebek (sadece online satışı) kıvamına gelmesi durumunda hangi seçim daha avantajlı olur

Ek olarak büyük oranlarda e-mail çıkışı olacaktır. Şu an sunucumuzdan çıkan bazı mailler spam olarak gidiyor. Ücretli yazılımlar bu konuda sorun oluşturmayalar bilir belki fakat ücretsiz bir yazılımda ek olarak mail hosting gibi ürünler kullanmamız gerekir mi?

Özetle, ücretli veya ücretsiz hangisi bizim için uygun olur? Ticimax in paketlerinini bazıları mobil uygulama da içeriyor. Mobil uygulama da yapılması gerekecek.