Öncelikle kiralık yazılımlar ciddi anlamda seo açısından size hiç bir şey kazandırmaz, aksine sizi adwords reklam bağımlısı yapar bunu net olarak ifade edebilirim.

Ben hep ev sahibi olmaya çalışmaktan yanayımdır, kiracı olmak daha külfetlidir her zaman. Bu yüzden kiralık yazılım öneren arkadaşları da anlayamıyorum çoğu zaman. Yahu kiracısınız, mal sahibinizi neden övüyorsunuz? Yarın bir gün ters bir durum olsa tüm verilerinizi nasıl aktaracaksınız yeni bir yazılıma mesela? Mal sahibiniz ''hadi çıkın artık dükkanımdan'' dese ne yapacaksınız?

En basit bir yazılım olsun, sizin olsun her zaman daha iyidir. Bunu basit bir yazılım ile çözelim anlamında söylemiyorum tabii ki. Ama kiralık yazılımlardan çok daha iyi olduğu gerçeğini asla değiştiremeyiz.

Nereden mi biliyorum; ilk e-ticaret sitesi açanlardan biriyim ülkemizde. Denemediğim çalışmadığım özel / kiralık yazılımcı firma / şahıs kalmamıştır emin olun. Ve emin olun ki onlara harcadığım para ile gayet güzel bir dükkan sahibi olurdum. Kısacası hepsi çöpe gitti.

Bizim kullanabileceğimiz iki alternatif var; Opencart ve Magento. Gerisini düşünmeyin bile bence.

Opencart ile onbinlerce hatta yüzbinlerce ürünü rahatlıkla satabilirsiniz ekstra maliyetler olmadan.

Ancak Magento da maalesef durum tamamen bütçeye dayalıdır. Satışlarda belirli bir ciroyu geçince Magento ya para ödemek zorundasınız.

Aslında yine Opencart burada cazip kalıyor seçenek olarak. Xml import kullanmıyorsanız onbinlerce ürün satmak için illa ki sunucu kiralamanıza gerek yoktur mesela. Paylaşımlı hostingde devam edebilirsiniz. Tabii ki kaliteli hosting firması olması gereklidir.

Bir Opencart kurulumu yapın; Journal tema yükleyin ve istediğiniz tasarım ile satışa başlayın. Paytr gibi bir aracı kurum ile anlaşarak bunu rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Bu arada bir seo modülü yükleyin ve ön planda olmasını istediğiniz ürünlere yönelik çalışın. Reklam vermenize de gerek kalmaz bu şekilde. Tema ve seo modül bedeli 150 dolar toplamda. Kendiniz bilmiyorsanız birinden destek alın. Ama kendinize ait bir siteniz olsun nihayetinde.

Piyasayı öldürmek için çırpınıp 100 TL paket ile gereksiz modülleri doldurup Opencart sitesi açmanızı sağlayanlar bile var. Daha ne istiyorsunuz ki :)

Magento her zaman masraflı olacaktır, bunu aklınızdan çıkarmayın.

Bir noktaya daha değinmek isterim; Opencart ile başladınız diyelim ve işlerinizi büyüttüğünüz takdirde Magento ya geçiş yapabilirsiniz ücretli modül sayesinde.

Bu devirde tasarruflu hareket etmek en sağlıklısı bence.

İyi forumlar herkese.