lostyazilim

Film sitesi açmak günah mı?

34 Mesajlar 8.152 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Ogulcan Ogulcan (K)af(S)in(K)af Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2185
  • Beğeniler 165 / 388
  • Ticaret 13, (%100)
Diyanetin forumunda gibiyim, herkes din bilgini ve din büyüğü olmuş maşallah :)
melankolia

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Bugras Bugras WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek M.I.S
  • Mesajlar 771
  • Beğeniler 75 / 73
  • Ticaret 0, (%0)

bakarmisin adlı üyeden alıntı

Akşam akşam iyi güldüm :) günahsa açmayacak mısın? yada hadi diyelim diyelim açtın. O filmleri izleyenler sana dua ederse o zaman ne olcak?

evet eğer günahsa açmayacağım.

hopisu adlı üyeden alıntı

vize yada finallere hazırlanırken başkalarından çektirdiğimiz fotokopiler de günah o zaman.Kitaplar pahalı, DNR'larda satılan müzik CD'leri pahalı,sinemalar pahalı.Ürün ve hizmetlere ayırdığımız bütçeler ise belli (nerdeyse sıfıra yakın).Doğal olarak korsana yöneliyoruz.

doğru diyorsun valla :D

oyunparkur adlı üyeden alıntı

Telif hakkını ödemediğiniz hiçbir filmi ücretli veya ücretsiz dağıtamazsınız ve kimseye izletemezsiniz. Bu açık bir günahtır ve kul hakkıdır. Günaha ve kul hakkına girmeden de bu işi yapabilmeniz mümkün. Film ile alakalı bir site açmak istiyorsanız bence filmlerin fragmanlarının yayınlandığı bir site açın. Hem kimsenin hakkına da girmemiş olursunuz.

ama buda doğru işte kafam bu yüzden karışıyor ve bu yüzden açtım konuyu.

tugraweb adlı üyeden alıntı

Hocam öncelikle ona göre sevap bana göre günah diye bir şey yoktur. Dini bir konudan bahsediyorsunuz. Ya günahtır ya değildir. Bunun "bana göre"si olmaz. Filmleri paylaşarak o filmi hazırlamak için emek sarf eden insanların hakkına girmiş oluyorsunuz. Bildiğiniz üzre günahlar affedilir ama kul hakları, hakkına girdiğin kişiden helallik almayı gerektirir.

sevap günah kısmına gelirsek yukarıda bahsettim :)

Oğulcan Turhanlar adlı üyeden alıntı

http://wmaraci.com/forum/konu-disi.html

Batuhan Batuhan Kendine webmaster Kullanıcı
  • Üyelik 08.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 3455
  • Beğeniler 783 / 1009
  • Ticaret 1, (%100)
Film sitesi açmak için soruyorsanız caiz olup olmadığından önce yasal olup olmadığına bakın derim.

Bipixel Bipixel Vicdanın senin kıblendir. Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kıdemli SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2348
  • Beğeniler 727 / 726
  • Ticaret 57, (%100)
Muhabbet uzayıp gitmiş elinde sonunda w*rez'e dogru gidiyoruz.Hiç mi internetten bedava müzik dinlemediniz film izlemediniz veya indirmediniz ? Şimdi mi geldi vicdanınız aklınıza ? Boşverin bu işler böyle gelir böyle gider :).
melankolia

kişi bu mesajı beğendi.

Kişisel Blog - Web siteni aç! Hızlı çözüm için lütfen report sistemini kullanın!
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 11.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek M.I.S
  • Mesajlar 771
  • Beğeniler 75 / 73
  • Ticaret 0, (%0)

Bipixel adlı üyeden alıntı

Muhabbet uzayıp gitmiş elinde sonunda w*rez'e dogru gidiyoruz.Hiç mi internetten bedava müzik dinlemediniz film izlemediniz veya indirmediniz ? Şimdi mi geldi vicdanınız aklınıza ? Boşverin bu işler böyle gelir böyle gider :).

Neyse tamamdır cevabımı aldım hem günah hemde yasal değil :) bu yüzden açmayacağım ama film tanımı ve fragman sitesi açabilirim :P
myurtcu Bipixel

kişi bu mesajı beğendi.

Ghost Ghost WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** D**
  • Mesajlar 1683
  • Beğeniler 751 / 310
  • Ticaret 24, (%100)

Oğulcan Turhanlar adlı üyeden alıntı

Kul hakkını bilmek için imam yada din bilgini olmak gerekmez. ;)
Batuhan Bugras myurtcu

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 11.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek M.I.S
  • Mesajlar 771
  • Beğeniler 75 / 73
  • Ticaret 0, (%0)

Ghost adlı üyeden alıntı

Kul hakkını bilmek için imam yada din bilgini olmak gerekmez. ;)

Helal olsun sana be.

firatonline firatonline WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek öğretmen
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad F** Y**
  • Mesajlar 214
  • Beğeniler 35 / 34
  • Ticaret 12, (%100)

hopisu adlı üyeden alıntı

vize yada finallere hazırlanırken başkalarından çektirdiğimiz fotokopiler de günah o zaman.Kitaplar pahalı, DNR'larda satılan müzik CD'leri pahalı,sinemalar pahalı.Ürün ve hizmetlere ayırdığımız bütçeler ise belli (nerdeyse sıfıra yakın).Doğal olarak korsana yöneliyoruz.

arkadaşa kesinlikle katılıyorum. bilgisayarımızdaki her ürün orijinal olsaydı ailelerimiz ya da biz ekonomik bakımdan çökmüş olurduk. Bugün bir oyunun orijinali 100-200 $ arası ve çoğumuz da orta halli insanlarız. Hı nolur korsanını denersin çok hoşuna gider maddi sıkıntın yoktur alırsın.

Film veya diziler içinde fikrim aynıdır.

Hatta sony asyada korsana karışmıyormuş.. görsünler kalitemizi anlasınlar ne de olsa orijinalini alırlar gibisinden bir mantık hakim adamlarda :)

• Üyelik 11.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek M.I.S
  • Mesajlar 771
  • Beğeniler 75 / 73
  • Ticaret 0, (%0)

Fırat Yalçın adlı üyeden alıntı

arkadaşa kesinlikle katılıyorum. bilgisayarımızdaki her ürün orijinal olsaydı ailelerimiz ya da biz ekonomik bakımdan çökmüş olurduk. Bugün bir oyunun orijinali 100-200 $ arası ve çoğumuz da orta halli insanlarız. Hı nolur korsanını denersin çok hoşuna gider maddi sıkıntın yoktur alırsın.

Film veya diziler içinde fikrim aynıdır.

Hatta sony asyada korsana karışmıyormuş.. görsünler kalitemizi anlasınlar ne de olsa orijinalini alırlar gibisinden bir mantık hakim adamlarda :)

Ücretsiz filmleri online yayınlamak noluyor peki :D

exorcist26 exorcist26 Türkçe Öğretmeni Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Türkçe Öğretmeni
  • Konum Van
  • Ad Soyad E** B**
  • Mesajlar 388
  • Beğeniler 37 / 78
  • Ticaret 25, (%100)
Aramızda bilgisayar ile tanıştığı günden beri tek bir indirme müzik dinlemeyen, mahallenin film satıcısından cd'ye film çektirmeyen, bilgisayarda lisans almadığı oyunu crack ile oynamayan , normal kitap 20 TL iken 5 TL'ye korsanını almayan var mı? Eğer işin derinine ineceksek sanat bir ihtiyaçtır. Eğer senin halkının yüzde elliden fazlası asgari ücret ile karnını zor doyuruyorsa bir film için 50 tl dvd parası nasıl verecek? Ayrıca madem dini yönünü sorguluyoruz olayın şu kısmını da irdeleyelim sanatçılar senden aldığı milyarlarca lirayı içki alemlerinde ve her türlü başka rezillikte kullanıyorlarsa sen de onların sponsorluğunu yapıp onları destekliyorsan o günahta senin payın hiç mi olmayacak? İşin günahından sevabından çok ben insani yönünü bakıyorum. Parası olan sinema kapatır parası olmayan evine ekmeği zor götüren insan gider mahalle dvdcisinden 2 liraya çekme film alır izler.
Bugras aakinci Ghost

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al