Böyle bir durumu ben dile getirmekten bile utanç duyarken günü birlik sınıfı sıra dayağına çeken sözde "öğretmenlere" çok fazla şahit olmaya başladım. Öyle geçtiğimiz senelerde tanıdığım ufak bi çocuk vardı şimdi lise 2'ye gidiyor (meslek lisesi) ve bi tane öğretmeni var durup durup sınıfta 6-7 kişi çıkarıp deli gibi dalıyormuş çocuklara hatta onuda geçtim bazen kamerasız sınıf varmış labaratuar oraya çekipte dövüyormuş.

Bugün yine hoca sınıfta sınav kağıtlarını okuduğu sırada bizim çocuk yanındaki arkadaşlarıyla konuşuyormuş. Hoca çıkarmış bunları tahtaya tüm sınıf önünde rezil rüsva etmiş deli gibi dövmüş.

Bizim çocuğun sorumsuz bi ailesi var ki zaten aile içi geçimsizlik hat safhada, çocuğun dersleri leş gibi hale gelmiş, psikolojisi darmadağın. Aynı şehirde olsaydık ben o hocadan nasıl şikayetçi olacağımı iyi biliyordum ama şimdilik bizim çocuğa akıl vermekle kaldım. Zaten döveceği zaman belli ediyormuş kendini bende dedim çıkarın biriniz telefonu gizliden çekin. Aklını alalım olsun bitsin.

Öğrenci dövmek nasıl aptallık, şerefsizlik ve vicdansızlıktır ? Bende meslek lisesi okudum meslek hocalarım pırlanta gibiydi ama teorik derslerdeki hocalar evde karısıyla, kocasıyla kavga eden bizim içimizden geçerdi. meslek hocalarım sağolsun o hocaların içinden geçmişlerdi. Ama işte herkes benim gibi şanslı olamıyor.

Öğretmen olmak bu kadar basit olmamalı! Sadece notların iyi/kötü diye öğretmen olmak yerine önce insan/anne/baba olabilmeli insan! Kendi evladına yapılmasını düşünemediği şeyleri başkalarının emanetleri pırlantalara bunu yapmamalı!

Kendi mezun olduğum lisede 6 ay ücretli mesleki gelişim öğretmenliği yaptım. Çocuklar tembellikten, geyik yapmak istemekten dersleri çok kötüydü. Bu çocuklar azıcık kendileri gibi birisi öğretmenleri olsun istiyor daha fazlasını değil. Ben bu çocuklara müfredatın haftalık ders programını kendi anlayacakları gibi anlatıyordum blok dersleri yapıyordum basit basit anlatıp sonra çıkıp bahçede futbol oynuyorduk. Eee noldu sonra ? bu çocuklarda isyan, saygısızlık yada aşırılık olmadı hiç. Hep saygılı davrandılar ve sınavların ortalamaları hep 80 üstüydü.

Şimdi bizim çocuğun 45 yaş üstü aptal hocasına bakıyorum.

Ne verdiği dersten çocuklar verim alabiliyor, ne davranışlarından, ne görünüşünden. Eee beyinsiz sen ÖĞRETMEN değilmisin ? Bu çocuklara ne öğretiyorsun ? Dayak yemeyi mi ? yoksa dayak atmayı mı ? Bizim neslimizden ve birkaç önceki nesilden çok iyi öğretmenler çıkacağına eminim ama işte atamalar ve emekliliği gelmiş ama paranın tatlı geldiğini söyleyen öğretmenler yüzünden çocuklar böyle aymaz ve beyinsiz öğretmen sıfatını bırakın insan sıfatını bile haketmeyen müsveddelere kalıyorlar.

Şerefsizler.

Yazımı Nazım Hikmet'in şiiri ile bitiriyorum;

Günü gelir çarh düzüne çevrilir,
günü gelir hesabınız görülür.
Günü gelir sualiniz sorulur:
Beyler bu vatana nasıl kıydınız?