Sedat WWW bir alt alandı gibi bir etki alanıdır. İnternet siteleri ilk oluşmaya başladığında www'lu olmadan erişim imkanı bulunmuyordu, daha sonra teknoloji gelişti ve internet siteleri www'lu olmadan da erişilebilir hale geldi.

www'lu bir alt alan adı gibi bir göreve sahip olduğu için çoğu site kullanmamayı tercih ediyor. Google Site yöneticisi araçlarına dikkatli baktığınız da sitenizin tüm varyasyonlarını eklemenizi istiyor, daha sonra kullanmayı tercih ettiğiniz varyasyonu seçip, sitenizde ki içerikleri o varyasyona yönlendirmenizi istiyor.

Böylelikle google sitenizin www'lu versiyonunu farklı bir alan adı olarak algılamıyor, aynı site olduğunu görüyor ve buna göre değerlendirme yapıyor. Sadece google değil tüm arama motorları için aynı işlemi yapmanız gerekiyor.

Örneğin benim imzamda ki kişisel blog sayfamın tüm varyasyonları arama motorlarına ekledim ve www'lu olmayan halini kullanacağımı belirttim ve internet sitemde ki tüm bağlantılarımı www'lu olmayan haline yönlendirdim. Böylelikle sitem tüm varyasyonlarda çalışıyor ancak hepsi tek bir varyasyona yönlendiriliyor.

SEO açısından bir etkisinin olup olmadığını ancak kendiniz deneyerek tecrübe edebilirsiniz, kendi tecrübelerime göre seo için bir eksi veya artı bir katkısı olduğunu görmedim.