-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
İş Güvenliği Uzmanı
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Böyle bir durumu ben dile getirmekten bile utanç duyarken günü birlik sınıfı sıra dayağına çeken sözde "öğretmenlere" çok fazla şahit olmaya başladım. Öyle geçtiğimiz senelerde tanıdığım ufak bi çocuk vardı şimdi lise 2'ye gidiyor (meslek lisesi) ve bi tane öğretmeni var durup durup sınıfta 6-7 kişi çıkarıp deli gibi dalıyormuş çocuklara hatta onuda geçtim bazen kamerasız sınıf varmış labaratuar oraya çekipte dövüyormuş.
Bugün yine hoca sınıfta sınav kağıtlarını okuduğu sırada bizim çocuk yanındaki arkadaşlarıyla konuşuyormuş. Hoca çıkarmış bunları tahtaya tüm sınıf önünde rezil rüsva etmiş deli gibi dövmüş.
Bizim çocuğun sorumsuz bi ailesi var ki zaten aile içi geçimsizlik hat safhada, çocuğun dersleri leş gibi hale gelmiş, psikolojisi darmadağın. Aynı şehirde olsaydık ben o hocadan nasıl şikayetçi olacağımı iyi biliyordum ama şimdilik bizim çocuğa akıl vermekle kaldım. Zaten döveceği zaman belli ediyormuş kendini bende dedim çıkarın biriniz telefonu gizliden çekin. Aklını alalım olsun bitsin.
Öğrenci dövmek nasıl aptallık, şerefsizlik ve vicdansızlıktır ? Bende meslek lisesi okudum meslek hocalarım pırlanta gibiydi ama teorik derslerdeki hocalar evde karısıyla, kocasıyla kavga eden bizim içimizden geçerdi. meslek hocalarım sağolsun o hocaların içinden geçmişlerdi. Ama işte herkes benim gibi şanslı olamıyor.
Öğretmen olmak bu kadar basit olmamalı! Sadece notların iyi/kötü diye öğretmen olmak yerine önce insan/anne/baba olabilmeli insan! Kendi evladına yapılmasını düşünemediği şeyleri başkalarının emanetleri pırlantalara bunu yapmamalı!
Kendi mezun olduğum lisede 6 ay ücretli mesleki gelişim öğretmenliği yaptım. Çocuklar tembellikten, geyik yapmak istemekten dersleri çok kötüydü. Bu çocuklar azıcık kendileri gibi birisi öğretmenleri olsun istiyor daha fazlasını değil. Ben bu çocuklara müfredatın haftalık ders programını kendi anlayacakları gibi anlatıyordum blok dersleri yapıyordum basit basit anlatıp sonra çıkıp bahçede futbol oynuyorduk. Eee noldu sonra ? bu çocuklarda isyan, saygısızlık yada aşırılık olmadı hiç. Hep saygılı davrandılar ve sınavların ortalamaları hep 80 üstüydü.
Şimdi bizim çocuğun 45 yaş üstü aptal hocasına bakıyorum.
Ne verdiği dersten çocuklar verim alabiliyor, ne davranışlarından, ne görünüşünden. Eee beyinsiz sen ÖĞRETMEN değilmisin ? Bu çocuklara ne öğretiyorsun ? Dayak yemeyi mi ? yoksa dayak atmayı mı ? Bizim neslimizden ve birkaç önceki nesilden çok iyi öğretmenler çıkacağına eminim ama işte atamalar ve emekliliği gelmiş ama paranın tatlı geldiğini söyleyen öğretmenler yüzünden çocuklar böyle aymaz ve beyinsiz öğretmen sıfatını bırakın insan sıfatını bile haketmeyen müsveddelere kalıyorlar.
Şerefsizler.
Yazımı Nazım Hikmet'in şiiri ile bitiriyorum;
Günü gelir çarh düzüne çevrilir,
günü gelir hesabınız görülür.
Günü gelir sualiniz sorulur:
Beyler bu vatana nasıl kıydınız?
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Serbest meslek
-
-
Ad Soyad
Ö** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yanlış örnek olmayayım, hoca vurduğu zaman orayı terk Edip şikayet edilmeli. En sağlıklısi budur.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
işsiz
-
-
Ad Soyad
H** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
3. sınıfta kırmızı kalemim yok diye tokat yemiştim.
imzam yok
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Android Develoading....
-
-
Ad Soyad
F** C**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Böyle hocaların Allah belasını versin başka da bir şey demek istemiyorum dersem ban yerim.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Sardığımla aradığım mutluluktu güya..
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Ağ ve bilgisayar sistemleri yö
-
-
Ad Soyad
H** Ü**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bunu bende çok düşündüm, ileride olacak çocuğum hoca diye tabir edilen sonuç olarak insan olan birinden sırf notu düşük vs. Diye dayak yerse Allah korusun çocuklarım babasız kalır diye korkuyorum. Şuana kadar tek bi hocadan fiske yemedim sağolsun babam bu konuda geri değildir, bana her zaman dediği "Karşındaki isterse 100 yaşında olsun yaşına değil hareketlerine göre saygı duy" derdi. Çocuklarınıza saygının büyüklere değil, hakedene gösterildiğini öğretin. 10 yaşındaki çocuğu 35-40 yaşında kendini bilmez hala ergen kafasında olan biri varsa ahlaksızlığın kralını yapsın :) sevgilerle.
Ek olarak : Saygıyı haketmeyen birine saygı duyduğunuz zaman sizin güçsüz olduğunuzu sanıyor, hakedene hakettiğini vermek lazım polyannacılığa gerek yok
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Machine Engineer
-
-
Ad Soyad
E** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bana Burda Boş Nizam Kitap Yapmayın Priminizi Devlete Ödeyin yeri var kim karşı çıkmaz bu olaya vicdan nefis meselesi bunlar, Ailesiyle gider okuluna olayı patlatırlar, gerekli mecralarda hukuğu var.
Adam'ı Zaaf'ı Yıkar.
Tokio
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Serbest işçi
-
-
Ad Soyad
F** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%67)
Türkiyede eğitimin gelişmemesinin en büyük sebeplerinden birisi bence hak etmeyen afedersiniz "Şerefsiz" olarak tabir ettigim insanların ögretmen olmasıdır şuan derslerim çok kötü durumlarda diyebilirim bunun en büyük sebeplerinden birisi okulda eğitim bitmiş durumda.
Sırf arka sıralarda oturuyoruz diye birşey olunca sınıfta konuşma vesaire gibi şeylerde hocalar sadece arka sıralara odaklanıyor türkiyedeki egitim malesefki böyle insanlar yüzünden çok kötü duruma gelmiş durumda
Size kendimdem bir örnek vereyim ;
Bizim okulda kadın siyer hocası var kendisine nefret duyarım kadın 1Deil 2Deil belki bunu 50Defa yapmıştır Derse girer girmez konuşmadığımız halde yanımıza gelip yok siz salaksınız sizden adam olmaz diyordu en sonundada yüzünüzü gormek istemiyorum çık dersten diyince banada artık gına geldi bende sizin yüzünüzü görmek istemiyorim diyip dersten çıkınca sınıftaki 8Tane arkadaşımda benimle beraber çıktı
Bunun gibi şerefsiz ve meslegini hak etmeyen hocalar yüzünden inanın hayatta ne insanlara inancım kaldı.
Türkiyedeki eğitim sorununun bu olduğunu düşünüyorum
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
R** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bunun tek çözümü ailenin sert bir şekilde okulu basıp biraz gürültü çıkarmasıdır. Gidipte müdürle usulünde konuşmak bir işe yaramaz. Bizzat şahidim çocuğun babası gelip öğretmeni sağlam şekilde dövdü ondan sonra çocuk başka okula gitti ama hoca kimseye tek bir fiske bile atamadı. Bu ülkede haklı olmak istiyorsan güçlü olacaksın bu ülkede herşey besin zincirine bağlıdır.