lostyazilim

Pinterest ile hit kasanlara google neden dokunmuyor

18 Mesajlar 2.878 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

nigne2011 nigne2011 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 647
  • Beğeniler 112 / 197
  • Ticaret 1, (%100)
arkadaş biz sabahtan akşama içerik kasalım, diğer eleman google görsellerden pintereste foto upload edip link alarak öne çıksın, ki bu doğal olsa gam yemicem, baştan sona spam, google hem link alan siteyi çıkartıyor hem de pinterest sayfasını ilk sayfada çıkarıyor ve içerikler boş, bu aralar algoritma ya sapıtıyor ya da google pinteresti satın alacak :) önceden bu tarz spam işlemlerde site gümlerdi şimdi neyi bekliyor google merak ediyorum, fikriniz?

güncelleme: artık sonuçlardan kaldırmış, bu spamcılardan kurtultuk, ı love google:)

https://www.aramamotoru.com/google-anahtar-kelime-bazli-pinterest-sayfalarini-arama-sonuclarindan-kaldirdi/
Talip68

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Browland Browland WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Melaturji ve Malzeme Mühendisi
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad Ö** Ş**
  • Mesajlar 1154
  • Beğeniler 747 / 748
  • Ticaret 3, (%100)
İçerikten kastınız nedir? Sağlık sitesi açıyorsanız doktor musunuz? Film sitesi için yöntemen ya da şirket mi? Kredi sitesi için Oxford mezunu ekonomist misiniz?

Sağdan soldan okuduğunuzu farklı cümleler ile yazıyorsunuz. Bu spam değil sanki?

Pinterest görsel sitesidir. Görsel yayınlamak Google açısından Ban sebebi değil ki? Önemli olan görselin özgün olması ve politika ihlali yapılmaması.
melankolia Shakedown Karikaturname

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 15.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 647
  • Beğeniler 112 / 197
  • Ticaret 1, (%100)

Browland adlı üyeden alıntı

İçerikten kastınız nedir? Sağlık sitesi açıyorsanız doktor musunuz? Film sitesi için yöntemen ya da şirket mi? Kredi sitesi için Oxford mezunu ekonomist misiniz?

Sağdan soldan okuduğunuzu farklı cümleler ile yazıyorsunuz. Bu spam değil sanki?

Pinterest görsel sitesidir. Görsel yayınlamak Google açısından Ban sebebi değil ki? Önemli olan görselin özgün olması ve politika ihlali yapılmaması.

aranan kan bulundu :) madem spam değil ben günde bin foto upload ederim, hemen başlayayım o zaman. şaka bir yana yukarıda google kullanıcı memnuniyetiyle ilgili ciddi bir sorundan bahsettim ve bu bir sorun. ayrıca bu yapılan spamdır, google fark edene kadar hit gelir sonra spama düşülür. 2014 yılında face, twitter, pinterest gibi sitelerde denedim biliyorum. doğal olmayan her şey adı üstünde spamdır. kaçarı yok, elbet bir gün spama düşmek kaçınılmaz son.

kaynaklar:

https://support.google.com/webmasters/answer/66356 madde 4
https://support.google.com/webmasters/answer/35769

UzmanEditor UzmanEditor SEO & E-Ticaret & WEB Kullanıcı
  • Üyelik 06.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Uzman Editör
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 76
  • Beğeniler 16 / 17
  • Ticaret 0, (%0)
Ana sayfaya link vererek bir yere kadar hocam, belirli süre sonra siteyi işin içinden çıkmayacağı bir hale sokar. Sistem belirli dönemde etkiyi yüksek gösteriyor, daha sonrasında fazlasıyla aşağıya çekiyor.

SEO & E-ticaret & WEB
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 13.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad Ö** Ş**
  • Mesajlar 1154
  • Beğeniler 747 / 748
  • Ticaret 3, (%100)
Ben spam değil demedim ki! Gayet temiz yapılan spam

Sizde yapmışsınız vaktiyle...

6 sitem var 1 i spam 5 sitenin yıllık masrafı bana 1k geliri 0.
1 spam site yıllık masrafı 10tl getirisi aylık 30tl şuan. 2 aylık site.

Verdiğin emeğin karşılığını alamıyorsun.

3-5 uzmanlık alanım var. Oturur günde 10k kelime yazarım, ama ne işe yarayacak. Üstelik hapse atarlar. İşini doğru yapanı sevmezler. Canan Karatay şeker yüklemesi yapmayın diyor. Taşlıyorlar. Evet şeker yüklemesi zararlı. Bir iki kişi söylüyor, mahkemeye veriyorlar.

Şimdi siz googlede olmayan içerik mi üretiyorsunuz? Mesela odunu en kolay yoldan elmasa nasıl dönüştürülür. Yapın testini uygulamasını yükleyin. Yok daha kolayı odunu yak kömür yap, yüksek basınç altında elmasa dönüştür yaz geç.

Hem spam yapıyorsunuz hem sitem ediyorsunuz hayret!!!
melankolia ForuMaster

kişi bu mesajı beğendi.

selcuksofta selcuksofta Bronz Üye
  • Üyelik 15.04.2017
  • Yaş/Cinsiyet 51 / E
  • Meslek blogger
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** S**
  • Mesajlar 1273
  • Beğeniler 445 / 444
  • Ticaret 61, (%100)
Yanlış mı anlıyorum bilmiyorum ama, mesela sitemdeki 1.000 haberi paylaş şeklinde Pinterest, Twitter, Facebook, Mix, Bipsonomy, Instagram, Reddit.... her yerde paylaş yaptım. Bu bir spam'mı ? Hep demezmiyiz yazılarınızı mutlaka sosyal medyada paylaşın diye. Mesela benim 150 tane Twitter hesabım var, sitelerimden önce açılmış organik hesaplar, burada yazılarımı paylasirsam spam olur mu ?
Bence olmaz, olamaz...

• Üyelik 15.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 647
  • Beğeniler 112 / 197
  • Ticaret 1, (%100)
Browland ben hiç olmazsa geçmişte sadece özgün yazılarımı paylaşarak spama düştüm, bundan ders aldım ve bıraktım. gerektiğinden fazla paylaştığım için bunun spam olduğunun farkına vardım ve kabul ediyorum. siz kabul etmemek birlikte, site kurmak için diploman var mı gibi şeyler söyleyip haklı çıkmaya çalışıyorsunuz. arada fark var.

• Üyelik 15.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 647
  • Beğeniler 112 / 197
  • Ticaret 1, (%100)
selcuksofta konumuz sosyal medyada paylaşmak değildi aslında hocam, konumuz google bu aralar bazı sonuçlarda atıyorum ''en yakın eczane'' yazdığımda pinterest sonucu ile ''eczane fotosu'' çıkarmasıydı ama konu başka yerlere gitti.
selcuksofta

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 13.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad Ö** Ş**
  • Mesajlar 1154
  • Beğeniler 747 / 748
  • Ticaret 3, (%100)
Eğer yetki belgeniz ve uzmanlık alanımız içerisinde değilse yapılan her şey spam dır.

Doktora ne gerek var. Ürürkçüye gidelim, o da sağlıktan anlıyor.

Mühendise ne gerek var, inşaatta çalışan ameleye yaptıralım her ayrıntıyı ne de olsa o da anlıyor.

Bilakis ben spam olduğunu söylüyorum. Ancak resim yükleyen ile 1k kelimeyi ordan buradan toplayan arasında fark yok. Biri fazladan uğraşıyor o kadar.

Yahu eşim hamile, internet sitelerinde dolaşıyor, "onlara inanma diyorum" kaç sefer. Adam yazı yazıyor altına doktor adı uyduruyor.

5 yıl önce psikoloji yazısını 1 yıl önce farklı doktor adı kullanılarak yayınlandığını gördüm, hem de bir sağlık merkezi sitesinde.

selcuksofta selcuksofta Bronz Üye
  • Üyelik 15.04.2017
  • Yaş/Cinsiyet 51 / E
  • Meslek blogger
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** S**
  • Mesajlar 1273
  • Beğeniler 445 / 444
  • Ticaret 61, (%100)

nigne2011 adlı üyeden alıntı

selcuksofta konumuz sosyal medyada paylaşmak değildi aslında hocam, konumuz google bu aralar bazı sonuçlarda atıyorum ''en yakın eczane'' yazdığımda pinterest sonucu ile ''eczane fotosu'' çıkarmasıydı ama konu başka yerlere gitti.
Anladım şimdi eyvallah ;) hayır örnek ben sosyal medyaya ciddi zaman ayırıyorum o yüzden yazmıştım. Şimdi anladım, herkese iyi forumlar.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al