C4NN adlı üyeden alıntı

Anketi doldurdum hocam

HARLES adlı üyeden alıntı

Başarılar dilerim anketi doldurdum.

sworks adlı üyeden alıntı

Anlete katıldım. Sadece "Kullanım esnasında veri kaybı önemlimidir" kısmında ne demek istediğinizi tam anlamadım.

Sorulardan yola çıkarak proxy cache projesi düşündüğünüzü sezdim ama yanılıyor da olabilirim :)

Katıldığınız için çok teşekkürler, veri kaybı ile ilgili sorduğumuz sorunun sebebi genel olarak şu şekilde;

Projenin genel amacı proje sahiplerinin kullanıcı kitlesini bizim oluşturduğumuz veri ağına dahil ederek, kullanıcılarını lokal birer veritabanı olarak kullanmasını sağlamak.

İşleyiş genel olarak şu şekilde olacak ->

• Proje sahibi bizim sistemimize kayıt olur

• Biz proje sahibine web sitesine yerleştirebilmesi için basit bir javascript API anahtarı göndeririz.

• Ağa dahil olan proje sahiplerinin web sitelerini gezen kullanıcılar şifrelenmiş özel bir token alır(Cookie)

• Şifreli token içinde ağda bulunan verilerin parçalanmış küçük birer parçası bulunur.

• kullanıcılar ağ üzerinde aktif oldukları sürece veri alışverişi sürekli olarak devam eder.

Yukarıda ki yapıyı ön bellek mekanizmalarından, büyük ölçekli noSql veritabanlarına kadar uyarlamak mümkün. Yukarıda bahsi geçen yapı sebebiyle ne kadar doğrularsak doğrulayalım yer yer çok küçük veri kayıpları yaşanabilir. Sorduğumuz sorunun temel sebebi bu.

Çok uzun bir açıklama oldu kusura bakmayın, tam olarak anlaşılsın istedim.