lostyazilim
tr.link

Yeni Bir İş Kurmak İstiyorum - ( Öneri ve Nasihat )

36 Mesajlar 4.580 Okunma
acebozum
tr.link

vuslatim vuslatim www.segemdersnotlari.com Kullanıcı
  • Üyelik 02.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Sigortacı
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad Ö** Y**
  • Mesajlar 611
  • Beğeniler 141 / 140
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar merhaba;

Sigortacıyım ve bu meslekten artık soğudum. Farklı bir sektörde kendime bir işyeri açmak istiyorum. çalıştığım sektörden bıktım artık bana haz vermiyor.

Açtığım işyeri mi eşimle idare etmek istiyorum.

Aklımda iki fikir var birincisi anne bebek ürünleri satmak ikincisi ise kozmetik ürünleri satmak.

Tazminatım ortalama 35 bin civarında olacak ve birikmiş te 25 bin TL civarı.

Bu sektörlerde çalışan veya tecrübesi olan arkadaşlarımız acaba var mıdır? Ürünleri nerelerden alabilirim, kar marjları nasıldır? nelere dikkat etmem gerekir?

Birde elimde iki alan adı var eğer böyle bir işyeri açarsam site ile destekleyip satışta yapmak istiyorum. ( alan adları hosbayan-com ve bayanmakyaj-com )

sizlerden ciddi öneri ve nasihatler bekliyorum. Bir cıkmazdayım ve var olan sektörümden cıkış yapmak üzereyim.

şimdiden çok teşekkür ederim.

wmaraci
webimgo

ersa111 ersa111 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2018
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Serberst
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 332
  • Beğeniler 0 / 90
  • Ticaret 7, (%100)
Artik internette para kazanma devri başladı.

Instagramdan ve veb sitenden ürünler satabilirsin. ( Saat satanlar istanbuldan 20tlye aldiği saatleri 70tlden satıyorlar)

Professional Guzel bir site kurup icerik girerek kazanabilirsin.

Uygulama satin alarak guzel reklam yaparak para kazanabilirsin Benim kurduğum uygulama 70 kisi indirmesine rağmen iki günde 7tl bıraktı 700 kişi indirmis olsa ortalama 70tl 2 günde.

Bitcoini öğrenip 10.000 tl yatirm ile günlük al sat yaparak %3 %4 net kaar yaparsin.

bunun gibi bircok para kazanma yontemi var aslinda.
marlbora xsafa vuslatim

kişi bu mesajı beğendi.

murattat murattat TATOĞLU BİLİŞİM Kullanıcı
  • Üyelik 02.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek e-ticaret yöneticisi
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 859
  • Beğeniler 21 / 324
  • Ticaret 41, (%100)
İlk şart ;

Ürünü nerden alıcaksın ve aldığın fiyatlar piyasa fiyarlarının altında mı ? Tedarikçin varsa Güzel bir e-ticaret sitesi açmanı öneririm . Öncelikle ofis kirala kargoları kendin çıkar iş artarsa başlarsın . Şahıs firması açman yeterli olur maliyet düşük vs.
vuslatim

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 02.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Sigortacı
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad Ö** Y**
  • Mesajlar 611
  • Beğeniler 141 / 140
  • Ticaret 0, (%0)

ersa111 adlı üyeden alıntı

Artik internette para kazanma devri başladı.

Instagramdan ve veb sitenden ürünler satabilirsin. ( Saat satanlar istanbuldan 20tlye aldiği saatleri 70tlden satıyorlar)

Professional Guzel bir site kurup icerik girerek kazanabilirsin.

Uygulama satin alarak guzel reklam yaparak para kazanabilirsin Benim kurduğum uygulama 70 kisi indirmesine rağmen iki günde 7tl bıraktı 700 kişi indirmis olsa ortalama 70tl 2 günde.

Bitcoini öğrenip 10.000 tl yatirm ile günlük al sat yaparak %3 %4 net kaar yaparsin.

bunun gibi bircok para kazanma yontemi var aslinda.

eşimle yapacağımdan ötürü bir mağaza açmak istiyorum o o işleri yaparken dediklerinize yönelebilirim. ilk mesajımda da yazdığım gibi mağazayı destekler eticaret sitesi gibi.. birde bölge olarak KOSGEB desteği de alabileceğimi düşünüyorum böylelikle masrafları azda olsa aşağıya çekmek şansım var..
+
bitcoin olayı hiç bilmediğim bir konu ve cocukların geleceğini birden sıfırlamaktan korkuyorum.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 02.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Sigortacı
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad Ö** Y**
  • Mesajlar 611
  • Beğeniler 141 / 140
  • Ticaret 0, (%0)

murattat adlı üyeden alıntı

İlk şart ;

Ürünü nerden alıcaksın ve aldığın fiyatlar piyasa fiyarlarının altında mı ? Tedarikçin varsa Güzel bir e-ticaret sitesi açmanı öneririm . Öncelikle ofis kirala kargoları kendin çıkar iş artarsa başlarsın . Şahıs firması açman yeterli olur maliyet düşük vs.

iste ürünleri vs nereden alacağım ile ilgili tecrübe olmadığından sıkıntı yaşıyorum ve araştırmalarım devam ediyor. Piyasadan edindiğim bilgi İstanbuldan toplu düşük fiyatla alıp kar marjını ilk etapta yüksek tutmadan satmak ama işte tecrübeli bir kaç kişi olursa fikir verir ise çok iyi olacak şeklinde düşünüyorum..

enerjiveguc enerjiveguc Wordpress Destek Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)
vuslatim
Güzel ksrdeşim. Canlı sıcak satış Ticaret piyasası artık neredeyse ölğ durumda. Kobiler büyümeyince can çekişiyor ve akabinde yok oluyor. Bir dükkan açsan ve yerelde müşteriyi alıştırmayı hedeflesen bu bike nereden baksan 6 ay sürer. Eğer yatırımdan sonra 6 ayluk giderlerini karşılayacak yedek bir bütçen yoksa çok zorlanırsın.
Bunun yanı sıra domainlerin ikisini de hayata geçirebilirsiniz. Önce bir şahıs işletmesi kurun. En ucuz kurulumu olanından, Esnaf Sanatkarlar odasına kayıt olun. PTT den Kep adresi alıp ETBIS kaydı yaptırın ve her şjş fomaşn için ortalama 2500 yatırım ile hiç ürün stoklamadan satışa başlayın. Elinizdeki birikimin 3/1 i de reklam tanıtım için ayırın. Sizi idare edecek ciddi bir miktar elinizde yedek olarak kalacaktır. Bu süreçte online satışta da mutlaka bir hareket olacaktır. Belki ilk zamanlar küçük satışlar olacaktır ama olsun tadı orada.
vuslatim snahmetkaya

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 02.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek Sigortacı
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad Ö** Y**
  • Mesajlar 611
  • Beğeniler 141 / 140
  • Ticaret 0, (%0)

enerjiveguc adlı üyeden alıntı

vuslatim
Güzel ksrdeşim. Canlı sıcak satış Ticaret piyasası artık neredeyse ölğ durumda. Kobiler büyümeyince can çekişiyor ve akabinde yok oluyor. Bir dükkan açsan ve yerelde müşteriyi alıştırmayı hedeflesen bu bike nereden baksan 6 ay sürer. Eğer yatırımdan sonra 6 ayluk giderlerini karşılayacak yedek bir bütçen yoksa çok zorlanırsın.
Bunun yanı sıra domainlerin ikisini de hayata geçirebilirsiniz. Önce bir şahıs işletmesi kurun. En ucuz kurulumu olanından, Esnaf Sanatkarlar odasına kayıt olun. PTT den Kep adresi alıp ETBIS kaydı yaptırın ve her şjş fomaşn için ortalama 2500 yatırım ile hiç ürün stoklamadan satışa başlayın. Elinizdeki birikimin 3/1 i de reklam tanıtım için ayırın. Sizi idare edecek ciddi bir miktar elinizde yedek olarak kalacaktır. Bu süreçte online satışta da mutlaka bir hareket olacaktır. Belki ilk zamanlar küçük satışlar olacaktır ama olsun tadı orada.

Benim dükkan açmak istemekteki asıl hevesim KOSGEB ten destek alabilir durumda olmak, eşim adına acarsak bayanlara tanınan imtiyazlardan yararlanarak masrafları aşağıya çekeriz diye düşünüyorum ( kira ve demirbaş desteği ve personel gideri desteği gibi ) bu hali hazırda devam ederken dediğiniz gibi e ticaret içinde satış yapabilirim hatta mağazanın adını belirttiğim alan adlarından biri olarak bile düşüne bilirim buda + olur diye düşünüyorum acaba yanlış mı düşünüyorum..
enerjiveguc

kişi bu mesajı beğendi.

enerjiveguc enerjiveguc Wordpress Destek Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)
vuslatim
Güzel düşünce ve doğru yoldasın. Bitcoin gibi alanlara asla yönelme derim. Kadın ve çocuk pazar payı olarak en üst sıralarda yer almaktadır. Aska ölmeyecek bir sektör. Elbette giyim makyaj bebek grupları gibi birçok alt dalı var. Lokasyonunuzun ihtiyacını tespit etmeye çalışın önce. Örneğin kadınlar kişisel alışveriş için avm harici nereye gidiyor bunlara bakmak lazım. Ama naçizane önerim Orta ölçekli bşr Makyaj ürünleri ve takı grubunu değerlendirmek en doğrusu olur gibi geliyor.
vuslatim

kişi bu mesajı beğendi.

RecepDemirel RecepDemirel www.demirelrecep.com Kullanıcı
  • Üyelik 25.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Front End Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad R** D**
  • Mesajlar 152
  • Beğeniler 49 / 45
  • Ticaret 1, (%100)
Anne-bebek kategorisindeki kastınız tekstilse İstanbul Zeytinburnu,Merter ve Güngören'den ucuza güzel mallar alabilirsiniz. Söylediğim yerler toptancıların bir arada bulunduğu yerler
vuslatim

kişi bu mesajı beğendi.

Browland Browland WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Melaturji ve Malzeme Mühendisi
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad Ö** Ş**
  • Mesajlar 1154
  • Beğeniler 747 / 748
  • Ticaret 3, (%100)
Düzenli bir işi olanın piyasadan haberi olmuyor maalesef. 60k para ile esnaf işine girerseniz batarsınız. 100k 150k olsa gene batarsınız.
4 yıl önce kardeşime butik açtık 50k para harcamışız 1 yılda kazanmadı sattı dükkanı. Destek olarak her ah 1k ben veriyordum.

60k param olsa yapacak bir iş var ama onu söylemem. Zira ortancı kardeş son 3 ayda çoğu borcunu ödedi o yöntemle. Benim bir tarlam var satınca gireceğim o işe...

60k para ile aylık 1k getirisi olan yabancı web sitesi alırdım. Pazarlıkla 9-10 k fiyatı olur. İçerik girerdim.

Toplamda 3 web sitesi 1 Instagram hesabı alırdım. Instagram hesabı 200k takipçi olsa yeter.

Toplam 30 - 35k harcar kalan 25k zor durum için kenarda dururdu.

Ayda ortalama 2-2.5 k getirisi olan 3 sitem ve 1 Instagram hesabım olurdu. Bir ofis açar eşim orada gündelik işleri yapardı (içerik hazırlama v.b.)
MustafaAKCA vuslatim

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 5 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 5 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al