Evet arkadaşlar, google biz özgün çalışan internet sitelerine bir çok hak veriyor ama kimsenin haberi yok, internet sitelerimiz kapısı açık bırakılmış bir ev veya arabaya benzer ve kötü niyetli insanların hedefindeyiz.

Gece gündüz çalışıp bu sitelere içerik hazırlıyoruz sonra hırsız birinin içeriklerimizi kopyalaması ya da aramada öne çıkmak için anahtar kelimeleri tekrarlaması, sahte sosyal medya hesaplarını kullanması, para ile backlink satın alması vs.. bunların hepsi spama girer, bu durumlarla karşılaştığınızda aşağıdaki linkden google'a bildirdiniz taktirde hem site spama düşer hem de sizin hitleriniz geri gelir.

Özgün içerik girmek sizi her zaman kurtarmaz

Düzenli olarak analitikten son 30,60,90 gün hatta 1 yıl, 2 yıl boyunca hangi aramalardan hit aldığınızı ve düşen sayfalarınızı bulun sonra o yeni çıkan siteleri kontrol edin, kabaca içerik sizin sitenizden iyi değilse %100 spam yapmıştır. google bunları zaten spama düşürüyor ama bu zaman alıyor belki 6 ay belki 1 sene, bu süreçleri bekleyerek zaman kabetmeyin, HAREKETE GEÇİN!


HEMEN BİLDİR
:https://www.google.com/webmasters/tools/spamreport


NOT: Ücretli link alanları vs. üsteki butonlardan bildiriyorsunuz, eğer aşağıda yazdığım sebepler varsa bunu da direkt ''webspam bildir'' butonuna tıklayıp hangi kelimede sorun yaşadığınızı, hangi sitenin bu spamı yaptığını ve açıklamayı yazıp gönderebilirsiniz.

Önemli: Ne kadar çok gerçek spam bildirirseniz hem google'un gözünde puanınız artar hem de hitleriniz artar, çekinmeyin bildirin. Google bir tane spamı yakalamak için milyarlarca dolar para harcıyor siz bedava bildiriyorsunuz yani google bu bildirimden mutlu olacak ve güvenilirliğiniz artacaktır. Ayrıca bu bildirimleri gerçek kişiler inceliyor, 3-5 gün içinde sonuçlanıyor.

Bazı spam teknikleri:

Otomatik olarak oluşturulan içerik (Okuyucu için anlamlı olmayan, ancak arama anahtar kelimeleri içerebilen metin.)

Toplama içerik (Diğer sitelerin içeriğini kopyalayan, küçük değişiklikler yapan (örneğin, kelimeleri eşanlamlılarıyla değiştirerek veya otomatik teknikler kullanarak) ve yeniden yayınlayan siteler)

Anahtar kelime doldurma (Sitenin Google arama sonuçlarındaki sıralamasını etkilemek için bir Web sayfasını anahtar kelime veya sayılarla doldurma yaklaşımına verilen addır)

Bağlantı düzenleri (Yüksek miktarda ana kelime içeren bağlantı metni bağlantılarına sahip büyük ölçekli makale pazarlama veya misafir olarak yayınlama kampanyaları, Sitenize bağlantılar oluşturmak için otomatik programlar veya hizmetler kullanma)

[B]Ve daha böyle yüzlerce teknik, bu kaynak linkleri okuyup öğrenin sonra basın report'u, hitleriniz ve paralarınız geri gelsin, bu kadar basit![/B]

Kaynak:
https://support.google.com/webmasters/topic/6001971?hl=tr&ref_topic=6001981
https://support.google.com/webmasters/answer/66356
https://support.google.com/webmasters/topic/6001981?hl=tr&ref_topic=3309300