Ben konuya nötr'm, dileyen backlink'e karşı çıkar, dileyen alır bence iki türlüsüde lazım, internet dünya çapında büyük bir derya, rakiplerine kafa tutmak için şahsi fikrim backlink alınmalı, spam yapmak 3-5 kuruşunu bu işe yatıran insanlara bence haksızlık.
Adam web sitesi yani bir anlamda dükkan açmış, dükkanını süslemezse nasıl üst sıralara çıkacak. Bu yollar neler mimar tutmak, iç dekorasyon, dış dekorasyon vs vs vs... Websitesinde de özgün yazı, iç seo, dış seo, tanıtım yazısı vs vs vs... O zaman kimse makalede satın almasın kendi yazamayan web sitesi açamasın... bunlar naçizane fikirlerim her fikre de saygılıyım. Ama serbest piyasa ekonomisi, demokrasi, özgürlük bunları yerine koyunca sanırım haksızlık var.
Uzatmak istemiyorum ama kaç kişi burada veya başka bir ortamda patronum beni 3.000 TL maaş alıyorum ama asgari ücretten gösteriyor diye şikayet etti, bence sıfır... Yani şikayet edeceksek bence kaçak elektrik kullanan, vergi kaçıran insanları şikayet edelim ülke kalkınsın.
Kimse kusura bakmasın az da olsa konu dışına çıkmış oldum ama bence genel bir konu bu.
Son bir şey örnek Atatürk hakkında bir site açıp onu tanıtmak istiyorum, hadi kopyasız, kaynaksız yapın bakalım...
Yani bazen kaynak şart, forumda bir çok insanın sağlık, teknoloji, diyet, finans vs üzerine sitesi yok mu ? varrrr. Hangisinin gerçek işi o kategoriler...
Herkese iyi forumlar, güzel hafta sonları...