esmer38 adlı üyeden alıntı

Benim gibi acemi olanlar icin güzel bir soru ve konu olmus. Ancak en iyi antivirüs programi hangisidir sorusuna herkesin kendi deneyim ve gözlemlerine göre antivirüs programi önermesi gibi olmus :) Bu konuyu okuyan ve bilmeyen acemiler zar sallamak zorunda, ya cogunlugun önerisini kullanacak yada birini deneyim diyerek tecrübe edinecek.Bu cache eklentisini her wp sitesi kullanmak zorunda mi? Yani örnegin wp sitesinin acilis hizi 1.62 olan birinin kullanmasi sart mi? Domain hosting hersey godaddy.


Açılış hızı 1.62 demişsiniz ancak Godady Amerika lokasyonda olduğunu düşünerek ve sizin sitenizin de Amerika hedeflediğini varsayalım; o zaman gayet güzel bir performans sağlıyor diyebiliriz. Ancak Godaddy de iken sitenizin hedefi Türkiye ise maalesef 1.62 sn hız mümkün olmayacaktır.

Bu yüzden Webpagetest üzerinde lokasyon seçimi yaparak açılış hızlarının kontrol edilmesini tavsiye ediyorum.

Açılış hızı ile birlikte sayfa geçişleri de iyi olmalıdır. Malum ziyaretçiler sadece ana sayfaya gelmekle kalmaz diğer sayfaları da gezmek isteyebilirler.

Sizin deyiminizle zar sallamak, aslında deneme yanılma yöntemi zaten tüm siteler için geçerlidir. Yapılan ayarlar her sunucuda aynı performansı vermeyebilir. Kullanılan tema ve eklentiler büyük etkendir vs vs

İyi forumlar.