Forumlar hala iş yapar ama bazı şartları var :

1-Demokratik yönetim . Yani Yönetim kafasına göre karar verip X yapınca sorun yok Y yapınca yasak demeyecek.

Örnek: Büyük değil şişkin bir forumda Ben yanlış yere konu açtım diye hakaretle uyarı aldım ve başlığım silindi. Ama aynı bölümde benzer konular vardı ve onlara bakarak bölümü seçmiştim.

2-Saygı Yönetici veya Kullanıcı görgü kurallarına uyacak ve yeni geleni eğitecek

Örnek: News zamanından kalan bir forumda ilk girdiğim zamanlarda defalarca hata yaptım ve her seferinde öyle yapma şöyle yap diye uyarıldım ve hatamı tekrarlamadım Forum hala aktif ve aynen devam ediyor.

3- İçerik desteklenmesi sadece kullanıcı değil İşin uzmanı kişilerin sürekli tarama yaparak yeni açılan konulara cevap vermesi.

4-Her oda için gönüllü yönetici olması ve içerik geliştirme yanında düzen sağlama görevi yapması. Ancak bu kişilerin "Zaten Gönüllü çalışıyorum bana ne yaaa" dememesi ve dediği anda görevden uzaklaştırması

5-Ticaret bölümü varsa Kuralların çok sıkı olması

Liste daha uzar ama ana fikir için yeter :)

Kısaca forum hala iş yapar ama emek ister eskiden başarılı olmasının sebebi Emek harcanması idi :)