Backlink Nedir? (Backlink yazısının üzerine tıklarsanız, wmaraci.com üzerinden yayınlanmış açıklamayı inceleyebilirsiniz.)

Backlink (Geri Bağlantı), bir sitenin başka bir siteye vermiş olduğu sitenizin bir sayfadan aldığı link'e (bağlantıya) denir. Link bir kelimeye de verilmiş olabilir, resime de verilmiş olabilir.

Bir site size link veriyorsa, referans olarak gösteriyorsa siteniz yararlıdır ve popülerdir. İnsanlara yararlı olan siteleri de arama motorları üst sıralara taşır. Bu yüzden backlink arama motorlarında yükselmek yani SEO için önemli bir faktördür.

Sitenize diğer sitelerden link verdiğinizde backlink almış olursunuz. Link (bağlantı) HTML'de a etiketi ile verilmektedir. Örnek bir kullanım:

webmaster

Yukarıdaki HTML kod ile webmaster kelimesinde wmaraci.com'a link vermiş olduk. Bu kodun çıktısı, yani tarayıcılar tarafından yorumlanmış hali ise şöyle olacaktır: webmaster



Sitenizin backlink sayısını WM Aracı site analiz aracı yardımı ile öğrenebilirsiniz. Site adresinizi girdikten sonra analiz düğmesine tıklayıp toplam backlink sayınız ile birlikte google backlink, alexa backlink, yandex backlink, yahoo backlink ve bing backlink sayılarınızı görebilirsiniz.

Site Analiz: https://wmaraci.com/site-analiz


PAKETLERİMİZ