enerjiveguc adlı üyeden alıntı
Anlaşılan tarih bilginiz Osmanlı'dan ibaret. Trakyada Osmanlıdan daha önce yaşayan Trak İmparatorluğu vardır. Kültürleri gelenekleri olan o tarihten bu tarihe geleneklerini yaşatmaya çalışan, ibadethanelerinde okullarında sokaklarında kimseye tecavüz etmeyen çocukları bademlemeyen bir toplum.
Keşke genel olarak araştırsanız birazda boş boş gevezelikle işinize geldiği tarafından bakmasanız olaylara...
Tarih bilginizle bizi aydınlatırmısınız hangi Türk ve Müslümanların böyle bir gelenek yada bayrama sahip olduğunu. Farkındaysanız haberde bu geleneğin Müslüman geleneği olduğuna dair yanıltıcı bilgiler yer almakta.
Tabi ki o bölgede tarihte bir çok farklı gruplar, imparatorluklar, kültürler yaşadı bunu zaten inkar eden yok fakat balkan müslümanlarından hiç bir kesim böyle bir bayrama yada kutlamaya sahip değildir. Bu bayramın balkanlarda ülkelere göre farklı isimleri vardır. Kolyada, Koliada gibi isimler verilir. Bu isimler Slav mitolojisindeki tanrı isimleridir. Peki bir müslümanın başka bir inanışın tanrısı ile aynı ismi taşıyan bir bayram kutlaması mantıklı bir durum mu?
Neyse siz şu özet geçtiğiniz tarih bilgisini açıklayın da bakalım hangi Türk yada mülüman kesimler kutluyormuş tarihte bu bayramı.
Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı
Bocuk gecesi olarak bilinir
https://twitter.com/Hurriyet/status/1080792701082181632?s=19
Konu tam komedi olmuş ya. Sözde farklı görüşlere saygı derler lakin kendi kültürel çeşitlilik içeren bu harika eglencelere bile tepki gösterirler. Konu sahibi birde Fransa da yaşıyormuş... Biraz farklılıklara saygı duymayı öğrenseymiş keske. Birde .. çıktı başımıza diyor. Kendisi yeryüzünde yokken o eğlenceler düzenleniyordu haberi yok. Ayrıca cadılar bayramı da gayet güzel bir bayram, biraz saygı duymayı öğrenebilseler keşke. Batı gelenekleri kültürü empoze ediliyormuş :)
Araplaşırken harika süper
Batılaşınca oooooo haram vayyyy olamaz! :)
Benim farklı görüşlere olan saygım sizinkinde çok daha fazla olduğuna eminim o konuda hiç şüphem yok.
"Araplaşırken harika süper" cümleniz bile saygısız olduğunuzun aynı mesajınızdaki ispatıdır.
Ben kimsenin kültürüne laf etmiyorum. Konuda zaten bin yıllar öncesinden gelen bir gelenek olduğunu zaten söylemiştim yani ben daha dünyada yokken bu geleneğin var olduğunu biliyorum merak etmeyin.
Burada benim tepkim bu geleneğin Bir Müslüman geleneği olarak tanıtılması ve beyinlere sokulmaya çalışılması. Yani sanki Türk ve Müslüman geleneği fikriyle beyinlere sokulmaya çalışılmış.
Yoksa banane elin ortodoksu ne bayramı kultlarsa kutlasın beni alakadar etmez.
Ayrıca kimin araplaştığınıda anlamadım, araplaşmak demek arapların kültürlerini almak demektir. Dini ve kültürü karıştırmak saçmalamak demektir.