-
-
Yaş/Cinsiyet
54 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Seo çalışması yapmadan önce seo nun ne olduğunu kavramak gerekiyor maalesef.
Yeni açılan sitelerde kalıcı indexler ortalama 3 ay içerisinde netleşir aslında. Bu dalgalanma sürecinde sadece içeriklerimizin kaliteli olmasına özen göstermeliyiz. Tabii ki site açılış hızı yüksek önem arz ediyor, özellikle mobil kullanım açısından sitenin uyumu çok önemli.
Hep derim, az sabır :)
Örnek olarak e-ticaret sitesi açıyoruz mesela, sanıyoruz ki hemen aynı gün satış yapacağız. Yahu bir dükkan açtığımızı düşünelim, hemen müşteri gelir mi? Zaman alır değil mi dükkanın tanınması. Web sitesi de böyledir aslında. Zaman tanımak gerek bir süre.
Birinin sitesi ilk sayfada yer alıyordu, hatta ilk sıra desek daha doğru olur. İlk sıradayım ama neden kimse beni aramıyor diye sormuştu bana. Google seni ilk sırada gösterir ama seni aratacak diye bir kaide yok demiştim ona. Google sadece yer veriyor sıralamalarda. Ziyaretçilere sizin ne verdiğiniz önemlidir esasında. Ziyaretçi sizde istediği kaynağı bulamadı ise google amca ne yapsın :)
Dolayısı ile siz ne kadar sosyal medya paylaşımı, backlink vs yaparsanız yapın her şey ziyaretçide bitiyor. Az empati yapmalıyız kısacası.
İyi forumlar herkese.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Digital Pazarlama Uzmanı
-
-
Ad Soyad
O** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Yeni açılmış bir siteye Seo yapılmaz diye bir kaide söz konusu değildir. Konu şu , indexi tamamlanmayan bir siteye backlink yaptırmak mantıklı değil .
2. Olarak herkezden backlink alınmaz , sitenizi çöp yaparsınız verdiğiniz tüm emek boşa gider
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Digital Pazarlama Uzmanı
-
-
Ad Soyad
O** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Şöyle ben 1 aylık sitenin tüm site içi eksiklerini linklemesini içeriğini kodlamasını düzenledikten herşeyini tamamladıktan sonra link çalışması yaparak toplamdan 1.5 ayda ilk 3 sıralamaa sokabildim . Anahatar kelime ve sektör 13 yıllık hizmet sektörü tıklama rakamları ortalama 5 tl olan bir sektör . Domain yaşı ise 4 aylıktı :)
Backlink konusuda şu şekilde ne yazıkki bu forumda net bir şekilde insanları dolandıran satıcılar var , bahsettiğiniz gibi domaini çöp ediyor onca zaman veirlen tüm emeğide çöpe attırıyor . Bende bu işe ilk girdiğimde burda bir satıcı tarafından dolandırıldım :) Şimdi ise 10larca referanslı olan SEO markasının sahibiyim :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
T** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bence seo işi sabır işidir yeni başlanmış site için herşey standarttı sitemap gönderip sitenin içerisinde linkler verip beklemek sonrasında ise backlink vw makale yazıları yazdırıp sitenizi yükseltmektir ama bazı arkadaşlar hemen backlink verip sitenin yükselmesini beklemesi çok enteresan bir durum