Veritabanından kişileri while kullanarak tabloya çektim. Tabloda notların olduğu yerlere input koydum. Sağ alt köşeye buton koydum. Butona basınca herbirini kendi satırına nasıl kaydedebilirim.
Php Döngüyü Nasıl Update Ederim |
6 Mesajlar | 1.037 Okunma |
// While içinden gelen verileri değişkene atadığınızı varsayıyorum
//Db bağlantılarını yaptıınızı varsayıyorum
$ogrenci_id = $_POST["ogrenci_id"];
$sinav1=$_POST["sinav1"];
$sinav2=$_POST["sinav2"];
$performans1=$_POST["performans1"];
$performans2=$_POST["performans2"];
for ($i=0;$i
$guncelle=mysql_query("Update notlar Set sinav1='$sinav1[$i]',sinav2='$sinav2[$i]',performans1='$performans1[$i]',performans2='$performans2[$i]' where ogrenci_id = $ogrenci_id[$i]");
}
if ($guncelle=="1"){
echo "Başarılı";
}else{
echo "Başarısız";
}
/* PDO İLE GÜNCELLEME İŞLEMİ / SADECE SORGU ALANINI DEĞİŞTİRMEK YETERLİ
*/
for ($i=0;$i $guncelle = $db->prepare("UPDATE notlar SET sinav1=:sinav1, sinav2=:sinav2, performans1=:performans1, performans2=:performans2 WHERE ogrenci_id=:ogrenci_id ");
$guncelle->execute(array(':sinav1'=>$sinav1[$i] ,':sinav2'=>$sinav2[$i] ,':performans1'=>$performans1[$i] ,':performans2'=>$performans2[$i] ,':ogrenci_id'=>$ogrenci_id[$i] ,));
}
if($guncelle){
echo "başarılı";
}else{
echo "başarısız";
}
// While içinden gelen verileri değişkene atadığınızı varsayıyorum
//Db bağlantılarını yaptıınızı varsayıyorum
$ogrenci_id = $_POST["ogrenci_id"];
$sinav1=$_POST["sinav1"];
$sinav2=$_POST["sinav2"];
$performans1=$_POST["performans1"];
$performans2=$_POST["performans2"];
for ($i=0;$i
$guncelle=mysql_query("Update notlar Set sinav1='$sinav1[$i]',sinav2='$sinav2[$i]',performans1='$performans1[$i]',performans2='$performans2[$i]' where ogrenci_id = $ogrenci_id[$i]");
}
if ($guncelle=="1"){
echo "Başarılı";
}else{
echo "Başarısız";
}
/* PDO İLE GÜNCELLEME İŞLEMİ / SADECE SORGU ALANINI DEĞİŞTİRMEK YETERLİ
*/
for ($i=0;$i $guncelle = $db->prepare("UPDATE notlar SET sinav1=:sinav1, sinav2=:sinav2, performans1=:performans1, performans2=:performans2 WHERE ogrenci_id=:ogrenci_id ");
$guncelle->execute(array(':sinav1'=>$sinav1[$i] ,':sinav2'=>$sinav2[$i] ,':performans1'=>$performans1[$i] ,':performans2'=>$performans2[$i] ,':ogrenci_id'=>$ogrenci_id[$i] ,));
}
if($guncelle){
echo "başarılı";
}else{
echo "başarısız";
}
şeklinde dolsursam olmazmı.