Zeus
Güç gizden gelir.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
42, (%95)
Yorumların hepsinde geçmişe dönük bir özlem var. Yalnız olmadığımı biliyordum. Tek bir konu üzerine olan forumlar tutar, tutsa bile bizim yaşadığımız hisleri yaşamaları zor..
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
On yıl önce ilk internet sitemi 13 yaşında SMF olarak kurmuştum. O zaman forum siteleri zaten genel olarak oyun/film/program download siteleri üzerineydi. :)
Gönüllülerin oluşturduğu SMF Türkiye destek sitesi muazzamdı. Adminleri falan gece gündüz ücretsiz temalar yazıp dağıtıyordu. Özellikle destek forumunda logo isteği yaptığınızda yine gönüllüler 1 gün içerisinde çok kaliteli logoları ücretsiz yapıyorlardı. :)
Yıllık hosting 10-15 liradan satılıyordu. Tabi Adtech firması warez sitelere Adsense'in izin vermediği reklam olanaklarını sunması da göz ardı edilemez. :) 50 kuruş bile kazansak ay sonunda yatırıyorlardı hesaba.
1 kişi bu mesajı beğendi.
bd
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
2
-
-
Ad Soyad
B** D**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Forumlar ölmedi arkadaşlar :) İlerleyen zamanlarda forumlara olan ilgi tekrar artacak.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Serbest Meslek
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Ne olursa olsun her şey zamanında güzeldir..Eski nesil yeni nesil o zamanın imkanları şimdi imkanlar kıyaslarsak , eskideki forumların tadını şimdi ki facebook instagram veremiyor bence..Zamanında güzeldi yaşandı ve bitti.İlerleyen zamanlar ne getirir bilmem ama eskiler özleniyor her zaman..
Derdi Dünya olanın Dünya kadar derdi olurmuş.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Web Tasarımcı
-
-
Ad Soyad
R** K**
-
-
-
Ticaret
42, (%100)
Ne güzel günlerdi sohbet ortamı, arkadaşlıklar hâla o eski forumlardan tanıdığım arkadaşların bazılarıyla görüşüyorum sohbetin verdiği tad gerçekten tarif bile edilemez.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
T** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Forumların bir nevi rafa kalkmasına, tabiri caiz ise, pabuçlarının dama atılmasına vesile olan etkenlerin -en azından bir kısmının- tedavülden kalkması, belki belki forumların önünü açabilir. Admin Bey'in ağzından bal damlıyor. Umarım dediği gibi olur.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
ZM
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Zeus a kesinlikle katılıyorum o zamanlar forumlar daha bir başkaydı. Mesaj sayısına göre artan ranklar admin ve moderatörlerin ayrı bir dokunulmazlığı ve havası. Zaten webarchives den araştırırsanız basit birbirine benzeyen Forum tasarımları. daha orjinal alan adları ki o zamanlar bu kadar tükenmemiş di bütün isimler.
Hepsinden önce Facebook yoktu Facebook var oldukça daha doğrusu sosyal medya var oldukça artık genel forumların birçoğu iş yapmayacak diye düşünüyorum. forumlardan arkadaş edinir aynı şehirde olanlar da buluşurduk vesaire . Kendimi yaşlı hissettim
Ha bir de sitemynet i hatırlayan varmı :) :)
2 kişi bu mesajı beğendi.
buzmavisi
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
ögrenci
-