kerimptk adlı üyeden alıntı
Hocma birde şöyle bir durum tutan var genel forum sitelerinin hepside eski siteler tutmuş bir çok genel forum sitesi 7-8 sene önce kurulduve şimdilede onların yanında yer alabilmek çok zor gibi duruyor Bu sorunu aşabilmek adına bir öneriniz varmı acaba?
Myspace var diye, Mark Facebook'u kurmasaydı, bugünlere gelebilirmiydi? Rakiplerinizin fazla olması sizi sıkmaz. Aksine daha fazla zevk verir emin olun.
Tabii bu gelişimi oturarak bulamazsınız. Çalışmalısınız. Forum açacaksınız öncelikle bir
ekip toplayın. Bakın bundan 2-3 gün önce bir arkadaşımız '
Download sitesi açmak için yazarlar arıyorum' şeklinde bir konu açtı. Ve bende dahil toplam 13 kişi toplandık. Host hizmetini bize yakın bir dost sağlıyor. Domainde belirledik. Domain için sponsor olacak bile var. Ve Allah'ın izni ile yakında
sitemizi kuruyoruz.Sizde kendinize böyle bir konu açın mesela. Ekip toplayın. Çalışın. Elbette
gelirleri beraber paylaşacağınız bir ekip. Ama dediğim gibi size tavsiyem, forum sitesi kurmak yerine daha farklı bir şey olan '
yorum portalı' açın. İnsanlar her türlü konuda yorum eklesinler. Böyle bir portalı hiç görmedim açıkcası. İnsanların hoşuna gidecektir. Çeşitli konularda soru sorun, yanıt verin.
Ama bunun içinde ekip toplamanızı tavsiye ederim.Genel forum olarak devam edeceksiniz eğer, neredeyse her konuyu eklemişsiniz. Başka eklenecek bir şey yok diye düşünüyorum ama alt forum ayarlarında biraz oynama yapın. Mesela 'yazılım' kategorisini '
Teknoloji' olarak değiştirin bence. Alt kategorilerde şöyle olmalı, '
Bilgisayar - Mobil Dünya (cep telefonu tablet vs.)' tarzında teknolojiyi ilgilendiren herşeyi ekleyin. Böyle biraz benim gözüme karışık geldi. Neyi nerede bulacağım bilmiyorum.